Una empresa d'Osona analitza la petjada de carboni

Al molí d’oli de Masetplana a l’Alt Empordà.

Ecodiari
18 de novembre del 2012
Les vinyes de Masetplana a Garriguella (Alt Empordà). Foto: Arxiu.

Jordi Pujol Parals, soci deLOWCO2 –una consultora mediambiental de Vic–, va presentar el passat cap de setmana els resultats de l’anàlisi de la petjada de carboni del molí d’oli d’oliva i del celler del grupMasetplanade Garriguella (Alt Empordà). La presentació es va portar a terme en el marc de la quarta festa de l’oli organitzada pels propietaris del mateix trull.

Masetplana fa 65 anys que va iniciar la seva producció d’oli. Des dels seus inicis han
procurat tenir cura del medi ambient i l’entorn. En la construcció del nou molí, ubicat als afores de Garriguella, van tenir en compte criteris de sostenibilitat en l’orientació, recuperació i reutilització de les aigües, i també en el generador de calor. En aquest cas, es va optar per l’opció d’instal·lar una caldera de biomassa que s’alimenta al 100% dels pinyols d’oliva extrets del procés d’elaboració de l’oli.

Per tal de ser encara més eficients LOWCO2 ha quantificat l’impacte ambiental en base a les emissions de diòxid de carboni que va emetre l’organització Masetplana durant el 2011. En aquest anàlisi es van incloure tots els processos associats als treballs del camp, la producció d’oli al trull i la producció de vi al celler.

Més informació de la presentació

Arxivat a