El llegat de Josep Coll i Bardolet torna a Vic

El Museu de l’Art de la Pell inaugura una mostra retrospectiva amb unes 50 obres de l’artista, el mateix dia que hauria complert 100 anys.

Redacció Osona.com
08 de novembre del 2012
L'exposició «Coll Bardolet. Una mirada de 100 anys», s'emmarca dins els actes d'homenatge del centenari del naixement de l'artista.
L'exposició «Coll Bardolet. Una mirada de 100 anys», s'emmarca dins els actes d'homenatge del centenari del naixement de l'artista. | Adrià Costa
L'exposició «Coll Bardolet. Una mirada de 100 anys», s'emmarca dins els actes d'homenatge del centenari del naixement de l'artista. Foto: Adrià Costa

El Museu de l’Art de la Pell de Vic ha inaugurat aquest dimecres, dia 7 de novembre, l’exposició retrospectiva “Una mirada de 100 anys” de Josep Coll i Bardolet, justament el dia que l’artista hauria complert 100 anys. La mostra, que es podrà veure fins al 13 de gener, tanca l’any dedicat al pintor.

L’acte va comptar amb la intervenció de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal; el president de la Fundació Cultural Coll Bardolet, i nebot de l’artista, Josep Coll; la directora territorial de Cultura a la Catalunya Central, M. Àngels Blasco; i el secretari general del Departament de Cultura de la Generalitat, Xavier Solà.

La mostra està formada per una cinquantena d’obres que procedeixen del llegat que el pintor va fer a Campdevànol i que la Fundació Caixa de Girona exposa de manera permanent.

Josep Coll Bardolet va néixer el 7 de novembre de 1912 a Campdevànol, on precisament ahir es va descobrir una placa commemorativa. Ben aviat la família es va traslladar a Vic, ciutat amb la que sempre va mantenir un lligam molt estret i que es va convertir en la seva segona residència. Aquí va exposar per primer cop al 1932 i en moltes ocasions posteriorment.  A Vic es retrobava cada any amb la família i amb els seus més íntims amics, com Andreu Colomer, fundador del Museu de l’Art de la Pell.

A través de les obres exposades es podrà fer un recorregut per la plana de Vic, des del 1933 i també per la seva terra d’adopció, Mallorca, on el pintor va viure quasi 70 anys, sense deixar de banda els molts indrets d’arreu del món que va plasmar amb els seus pinzells. “Busco compondre una simfonia de colors que soni bé a la vista, com la bona música a l’oïda”, deia l’artista. I ho va aconseguir, en contemplar les balladores mallorquines que li varen donar renom arreu del món, i que també tenen el seu espai a l’exposició.  

Biografia de l'artista



L'exposició «Coll Bardolet. Una mirada de 100 anys», s'emmarca dins els actes d'homenatge del centenari del naixement de l'artista. Foto: Adrià Costa
Arxivat a