L'Ajuntament de Vic trasllada els plens a les 6 de la tarda

A partir del mes de desembre, per facilitar l'assistència dels ciutadans.

Pere Pratdesaba
06 de novembre del 2012
Ple municipal de Vic, aquest dilluns. Foto: Adrià Costa

El ple de l’Ajuntament de Vic va aprovar ahir per unanimitat que a partir del mes de desembre els plens municipals ordinaris passaran a celebrar-se a les a les 6 de tarda, per tal de facilitar l’assistència de la ciutadania. Les sessions seguiran tenint lloc el primer dilluns de casa mes natural.

La CUP, tot i votar-hi a favor, va comentar que l’horari li semblava massa d’hora, ja que molta gent encara treballava a les 6 de la tarda. L’alcalde, Josep M. Vila d’Abadal, va contestar que de moment es començaria amb aquest nou horari i que si convenia, més endavant, ja es faria una mica més tard.

El canvi d’horari respon a una petició de Solidaritat, que l’equip de govern (ERC i CiU) va assumir en el marc de les negociacions per al nou reglament dels plens. En un principi, el vot del regidor de SI era necessari per a l’aprovació del reglament, ja que cal una majoria absoluta, no simple, i l’equip de govern només té 10 dels 21 regidors del consistori. Les negociacions per al nou reglament, segons ha pogut saber Osona.com, continuen i no es descarta que algun altre o altres partits s’hi posicionin també a favor, si s’hi inclouen algunes de les seves propostes.

Per altra banda, el ple d’aquest dilluns també ha acordat modificar, excepcionalment, la data dels plens ordinaris del mes de desembre, que es farà el dilluns 17 de desembre per tal de preveure un marge de temps suficient per a l’aprovació del pressupost municipal; i del gener, que tindrà lloc el dilluns 14, per tal de permetre la celebració de les comissions informatives, després de les festes nadalenques.
Arxivat a