Centelles aprova una aigualida moció sobiranista

El text dóna suport al referèndum però no declara el municipi “territori català lliure”.

Redacció Osona.com
04 de novembre del 2012
L'Ajuntament de Centelles, en sessió plenària, va aprovar el passat dimarts per unanimitat dels quatre grups municipals (PSC, CiU, ERC-AM i APC-EPM) la moció "Llibertat i sobirania" on, entre d’altres qüestions, es demana al nou Govern que surti de les eleccions del 25 de novembre que dissenyi un full de ruta clar del procés a seguir fins a la realització del referèndum o la consulta popular, i que es fixin els passos que s’han d’anar seguint per crear les estructures d’estat necessàries durant aquest procés i en un futur. El text també diu que es donarà suport a totes aquelles iniciatives de caire social que des del municipi de Centelles treballin perquè aquest procés de llibertat i sobirania segueixi endavant,com l’Assemblea Nacional de Catalunya i l’Associació de Municipis per la Independència.

Tot i ser una moció força agosarada, més tenint en compte que el PSC governa al municipi amb una àmplia majoria, la iniciativa s’allunya bastant de les Declaracions municipals d’independència que ja s’han aprovat a 23 municipis osonencs. Així, a la moció de Centelles no es declara el municipi “territori català lliure” ni s’insta directament al Parlament a impulsar el procés de la independència de Catalunya.

La moció sorgeix d’una proposta d’ERC, inspirada en la moció que es va aprovar a Sant Pere de Torelló sobre el “territori català lliure”. El text final, però, divergeix bastant de l’inicial i ha estat fruit d’una intensa i llarga negociació entre tots els partits del consistori.

Tots els grups s'han felicitat per l'acord. No obstant això, l'únic regidor d'ERC a l'Ajuntament de Centelles, Norbert Gómez, ha sortit del ple amb un gust agredolç, ja que opina que hauria calgut molta més valentia per part dels altres grups per demanar un estat propi, un full de ruta clar cap a la secessió i una sèrie de mesures en el camí cap a ella.

Nota de premsa, amb les valoracions d’ERC Centelles

Moció inicial presentada per ERC-AM

Moció final aprobada pel ple

Arxivat a