Laia i Marc, els noms més posats a Osona durant el 2011

El nombre de Mohameds salta de la 19a a la quarta posició en un any.

Pere Pratdesaba
02 de novembre del 2012
Dan Alvarez Acevedo, primer nadó osonenc de l'any 2008
Dan Alvarez Acevedo, primer nadó osonenc de l'any 2008 | Adrià Costa
Dan Alvarez Acevedo, nadó nascut a l'Hospital General de Vic. Foto: Adrià Costa

Hi ha noms per a tots els gustos entre els 1.886 nens i nenes que van néixer a Osona el passat 2011. Les estrelles, però, són en Marc i la Laia, que substitueix en el primer lloc del rànquing femení a la Júlia. Així es diuen 64 nens nascuts a la nostra comarca, 17 per cent del total, 33 Laies i 31 Marcs.

Rere se situen el nom de Pau, amb 28 nens, i un sorprenent Mohamed, amb 27, que ha fet un gran ascens en relació a l’ any passat , on estava situat a la 19a posició. Més enrere, i per ordre: Arnau, Martí, Martina, Júlia/Julia (en versió catalana i castellana), Jana i Jan, segons les dades fetes públiques per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) .

L'Idescat només publica els noms que han estat utilitzats quatre o més vegades, i això descarta les grans rareses. Però no evita que el llistat dels noms dels nadons de la comarca del passat 2011 estigui ple de curiositats (moltes d'elles d'origen estranger), com ara Nabil, Max, Gal·la, Margot, Malak, Salma o Aiyman. Noms tradicionals com ara Judit, Issac, Ferran o David, cauen fins a les últimes posicions, amb només quatre nens.

Rànquing de noms posats a Osona, 2011