Halloween... un intrús a la castanyada?

El Casal Català de la Vall del Ges impulsa una campanya per reivindicar la festa catalana.

Redacció Osona.com
31 d'octubre del 2012
Enganxina de la campanya de la Castanyada contra Halloween.
Enganxina de la campanya de la Castanyada contra Halloween.
“Un estrany fenomen ha ocupat casa nostra des de fa anys. La canalla volta pels carrers amb vestits de monstres i demanen caramels”, explica en una nota La Desperta, el Casal Català de la Vall del Ges. Per aquest motiu, l’entitat ha engegat la campanya “Canalla, si em demaneu caramels rebreu castanyes!”. L’objectiu de la iniciativa és reivindicar la festa de la Castanyada davant del Halloween, de manera que se segueix la línia de la campanya que l’entitat va engegar fa 10 anys anomenada Cagum el pare Noel.

La iniciativa és molt senzilla i es fa a través dels correus electrònics i les xarxes socials. Es tracta de difondre un cartell amb el lema de la campanya (a la dreta) perquè qui vulgui el pugui imprimir i penjar-lo a la porta de casa. Així, es planteja com una nota que pengen els veïns a la porta adreçada als possibles infants disfressats de monstre que toquin el timbre per demanar caramels.

A banda dels cartells en format digital, l’entitat ha penjat pancartes pels carrers de Torelló amb diferents lemes relacionats amb la iniciativa.