Ecogrup Ecològica-La Tavella vol integrar persones amb discapacitat

L'Associació Sant Tomàs i l’Associació Viver de Bell-lloc ofereixen els productes dels seus horts.

Ecodiari
27 d'octubre del 2012
Un moment de la presentació del projecte de La Tavella. D'esquerra a dreta:Jordi Llauradó, reponsable de La Tavella, Ricard Acebes, director general de l'Associació Sant Tomàs, Ricard Gorgals, director de l'Àrea Empresarial de Sant Tomàs, i un tècnic dels Horts de Sant Tomàs. Foto: Monmar Comunicació.

Divendres 26 al vespre es va presentar l’empresa Ecogrup Ecològica en un acte emmarcat dins del SopaSa que organitza el restaurant El Morter de Manlleu. Ecogrup Ecològica és una empresa creada per l’Associació Sant Tomàs i l’Associació Viver de Bell-lloc per donar sortida comercial a la producció agrícola generada als horts de Sant Tomàs a Osona i als del Vallès Oriental a través de La Tavella .

El projecte dels socis fundadors té la voluntat de promoure directament o indirecta la integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o risc d'exclusió social a través de la recuperació de l’agricultura tradicional.

Ecogrup Ecològica treballarà sota la marca comercial La Tavella . La seva activitat se centra en la comercialització en línia de fruita i verdura i altres productes ecològics a través del format cistella. El lliurament de les comandes es fa mitjançant una xarxa de més de 200 punts de recollida que donen cobertura a gairebé tot Catalunya i a domicili a la comarca del Barcelonès.

La presentació al públic al restaurant el Morter amb el SopaSa, es va basar en una oferta gastronòmica original dels productes dels Horts de Sant Tomàs i els Horts de Viver de Bell-lloc acompanyada d’altres productes ecològics i de l’economia social com carn, vi, bolets, làctics i cerveses, procedents de productors com Pirinat, Cervesa del Montseny, el Celler Coma d'en Bonet, Bolet ben fet, Delícies del Berguedà i Sambucus.

El director general de l’Associació Sant Tomàs, Ricard Aceves, va exposar els dos valors més importants i diferenciadors de La Tavella: "La Tavella és un projecte d’integració sociolaboral que recupera l’agricultura tradicional, dos valors en una única empresa". Amb Els Horts de Sant Tomàs s’han generat cinc llocs de treball (un oficial i quatre persones amb discapacitat), però l’estructura de personal variarà en funció de l’època de l’any (sembra, collita...).

Ricard Gorgals, director de l’àrea empresarial i de qualitat de Sant Tomàs i Tac Osona, va explicar detalladament què són els Horts de Sant Tomàs, unes finques que es troben situades a Calldetenes, amb 2,16 Ha, Vic, amb 0,8 Ha, i Tavèrnoles, amb 1,23 Ha. Un total de 4,19 Ha on es cultiven entre 6 i 10 varietats hortícoles, adaptades a les condicions climàtiques de la comarca, i que proveiran de producte ecològic i de proximitat a La Cuina de Sant Tomàs (servei de cuina central, de gestió de cuines externes i de càtering) i a la botiga online La Tavella .

Per la seva banda, Jordi Llauradó, responsable de La Tavella, va remarcar que aquesta ofereix “un producte de qualitat, ecològic, de proximitat i de temporada”. A més d’una accessibilitat dels clients al producte molt alta, ja que hi ha més de 200 punts de recollida i una gran flexibilitat i adaptabilitat dels continguts de la cistella a cada client. A més de comptar amb envasos reciclables i/o compostables i productes complementaris de producció pròpia com conserves i ous.

La Tavella té un fort compromís social amb les persones (col·lectius amb risc d’exclusió social), amb el territori (productors associats), amb el medi ambient (producció ecològica i minimització de residus) i amb la tradició (mitjans de cultiu i recuperació de varietats).

Sant Tomàs inicia aquest nou projecte amb molt d’entusiasme i espera que tingui una bona acollida entre el públic.
Arxivat a