La UVic atorga la seva màxima distinció a Antoni Bayés

El lliurament de la Medalla Institucional s’ha fet en el marc de l’acte acadèmic d’inauguració del curs 2012-2013, en el que hi ha participat el conseller de Salut, Boi Ruiz.

Redacció Osona.com
26 d'octubre del 2012
El Dr. Antoni Bayés de Luna ha estat distingit amb la medalla de la Universitat de Vic.
El Dr. Antoni Bayés de Luna ha estat distingit amb la medalla de la Universitat de Vic. | Adrià Costa
El Dr. Antoni Bayés de Luna ha estat distingit amb la medalla de la Universitat de Vic. Foto: Adrià Costa

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat aquest divendres el curs acadèmic 2012-13 de la Universitat de Vic (UVic). L’acte ha tingut lloc a l’Aula Magna i ha estat presidit pel rector de la UVic, Jordi Montaña; el secretari d’Universitats i Empresa, Antoni Castellà; i l’alcalde de Vic i president de la FUB, Josep M. Vila d’Abadal; entre d’altres personalitats de l’àmbit polític i acadèmic.

En el transcurs de l’acte, el doctor Antoni Bayés ha rebut la Medalla Institucional de la UVic, la màxima distinció que atorga el centre. Per altra banda, també s’han lliurat les insígnies de la UVic als professors Consol Blanch, Manuel Vilar i Andreu Roca que aquest any s’han jubilat. I també s’han concedit els diplomes als estudiants que són Premis Extraodinaris de la UVic.

Vila d’Abadal ha felicitat el doctor Bayés, pel reconeixement atorgat. “Una medalla merescuda pels seus mèrits professionals però també perquè allà on ha anat a lluït i defensat la seva condició de vigatà”, ha apuntat.

En el seu parlament, l’alcalde de la ciutat ha volgut posar de relleu que ara era “el moment d’aferrar-nos a les nostres estructures socials” entre les que s’hi troba la universitat". En un moment de canvi, ha volgut destacar “la gran implicació que ha tingut des de sempre la UVic en la construcció del projecte nacional” i ha posat com a exemple la creació d’EumoEditorial, que ja fa molts anys va apostar per editar llibres en català.

El conseller Boi Ruiz, per la seva banda, ha parlat de “Vic i de les maneres de fer específiques que han fet créixer Catalunya”. “El camí de la catalanitat no seria el mateix sense comarques com Osona”, ha afegit.

El secretari d’Universitats, Antoni Castellà, ha parlat de la UVic com “un model a seguir pel que fa a la governança” i ha destacat les dades que aporta Catalunya al conjunt d’Europa pel que fa investigació i la innovació científica.

Finalment el rector de la UVic, Jordi Montaña, ha manifestat que el curs 2012-2013 “està ple d’esperances, reptes i oportunitats” per al món universitari en una època “turbulenta”.

En el transcurs de l’acte, la secretària general de la UVic, Carme Sanmartí, ha presentat la videomemòria del curs anterior i, tot seguit, Montserrat Vall, professora de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar, ha pronunciat la lliçó inaugural amb el títol “Educar i investigar per tenir cura de la gent gran”.

La Dra. Montserrat Vall ha pronunciat la lliçó inaugural. Foto: Adrià Costa
Arxivat a