Salut mental i castanyes fan bon binomi

L’Associació de Propietaris del Montseny i Areté col·laboren en la primera experiència de recollida i comercialització del fruit.

Ecodiari
25 d'octubre del 2012
Algunes de les caixes plenes de castanyes recollides al Monyseny pels treballadors d'Areté.
Algunes de les caixes plenes de castanyes recollides al Monyseny pels treballadors d'Areté. | APM.
Algunes de les caixes plenes de castanyes recollides al Monyseny pels treballadors d'Areté. Foto: APM.

L'Associació de Propietaris del Montseny (APM) ha iniciat durant la tardor de 2012 la primera experiència de comercialització i mobilització conjunta de castanya al massís del Montseny. La recol·lecció i classificació de la castanya s’ha realitzat a través d’Areté, fet que  ha permès contractar vuit persones amb problemes de salut mental durant tres setmanes.

Areté és un Centre Especial de Treball de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona i té com a finalitat promoure la inserció laboral i social de persones amb malaltia mental i amb dificultats per inserir-se al món laboral.

D’altra banda, l’APMontseny  treballa per mantenir l’activitat econòmica i la millora de les condicions de vida en el Montseny, defensa els interessos de la propietat i col·labora amb administració, empreses i altres agents socials. La situació actual de les castanyedes fa que l’Associació de Propietaris del Montseny en prengui com a prioritària dins les seves línies d’actuació la recuperació.  
 
L’APMontseny i Areté a la Fira de la Castanya de Viladrau

L’APMontseny tindrà un estand de difusió de la seva activitat a la Fira de la Castanya de Viladrau, que tindrà lloc dissabte 27 i diumenge 28 d’octubre. En el mateix estand, Areté hi tindrà exposats diferents productes elaborats amb fusta de castanyer, que s’estan fabricant i comercialitzant al centre fruit de la col·laboració amb l’APMontseny. Els productes exposats seran taules de cultiu, jardineres i galliners.