Un bolet tòxic reapareix a la zona del Puigsagordi

La lepiota arriba a zones urbanes i sorgeix quan es donen circumstàncies meteorològiques poc habituals.

Redacció Osona.com
24 d'octubre del 2012
lepiota
lepiota
La micòloga Tania Jiménez ha detectat la zona del Puigsagordi, a Centelles, la Lepiota brunneoincarnata, un bolet tòxic que prolifera a la gespa urbana, boscos o prats, i que pot arribar a ser mortal. El bolet també ha reaparegut en altres llocs del país, com el pati d’una escola del barri de Sarrià, a Barcelona, o una plaça de Sant Adrià del Besòs. Ho ha explicat en un reportatge publicat avui a La Vanguardia.

El bolet és molt semblant als fredolics, els apagallums i alguns tipus de xampinyons, i quan està mullat perd alguns dels trets que els defineixen. Segons Jiménez, en els darrers dies ja s’han donat alguns casos d’intoxicació.

El retorn d’aquest bolet ve marcat per la meteorologia. La lepiota apareix quan es donen circumstàncies ambientals poc comunes: tardors que triguen en arribar, i ruixats localment intensos, seguits de dies de sol i xafogor.

La micòloga recomana prendre mesures preventives, conscienciant a la població que no es mengi cap bolet dubtós o que creixi a les zones urbanes. L’eliminació directe del bolet al lloc on creix no serveix per a res, ja que tornen a sortir al mateix lloc.
Arxivat a