Caces militars espanyols sobrevolen a baixa altura el Lluçanès

Fa dues setmanes, Defensa va haver de demanar disculpes per uns vols vols similars a les comarques centrals i el Ripollès.

Redacció Osona.com
23 d'octubre del 2012
Un F-18, com el que va passar pel Ripollès, en ple vol.
Un F-18, com el que va passar pel Ripollès, en ple vol. | Ministeri Defensa
Caces F-18 com els que han sobrevolat la Catalunya central. Foto: Ministeri de Defensa

Aquest dimarts al migdia els caces militars espanyols han tornat a sobrevolar a baixa altura les comarques interiors de Catalunya. Concretament, i segons els diversos testimonis recollits pels mitjans del Grup Nació Digital, els avions militars han passat d'oest a est pel Solsonès, el Berguedà i han girat cua al límit del Lluçanès i el Ripollès per després travessar en sentit oest el Bages. També s'han pogut veure clarament a les comarques de la plana de Lleida.

Els vols arriben dues setmanes després que el Ministeri de Defensa espanyol hagués de demanar disculpes per un vol a molt baixa altura i sobrevolant nuclis habitats que van fer dos caces militars al Ripollès, així com altres comarques interiors. Aleshores Defensa va assegurar que les maniobres havien de respectar una altura mínima de 300 metres per sobre la cota més alta així com no sobrevolar nuclis habitats. Tanmateix, multitud de testimonis van assegurar que els avions havien passat per sobre Ripoll i Campdevànol.