El Circuit d'Osona corona tres campions de la Supermotard

Ferran Hernández, de l’Escuderia Osona, guanya el títol català de l’SM Promo 65.

Redacció Osona.com
23 d'octubre del 2012
El Circuit d'Osona va acollir la penúltima prova de la Copa Catalana
El Circuit d'Osona va acollir la penúltima prova de la Copa Catalana | Escuderia Osona
El Circuit d'Osona va acollir la penúltima prova de la Copa Catalana Foto: Escuderia Osona

El Circuit d’Osona ha acollit aquest diumenge 21 d’octubre la sisena i penúltima prova de la Copa Catalana de Supermotard. A la vetllada s’han decidit tres títols, entre ells el de la categoria de Supermotard Promo 65, que ha revalidat el pilot de l’Escuderia Osona Ferran Hernández.

Ha estat una matinal complicada, marcada pels plugims intermitents i el fang, amb una pista molt perillosa, que ha obligat als 51 pilots que han disputat la cursa a extremar les precaucions.  En total, s’han corregut vuit curses, dues mànegues de cada categoria, agrupades de la següent manera: SM Road, SM Amater, SM Open-SM A-SM Promeses i SM Promo.

PROMO

En aquesta categoria, la dels més petits i subdividida en tres, han corregut un total de 15 pilots. El campionat ha quedat enllestit a la Promo 65, on Ferran Hernández (foto, a la dreta) ha guanyat les dues mànegues amb molt d’avantatge sobre els seus perseguidors i s’ha proclamat campió de la categoria per segon any consecutiu. Ha estat una magnífica temporada, a la que s’hi ha de sumar la seva victòria a la Promovelocitat RACC 70. A la Supermotard, el pilot de l’Escuderia Osona ha guanyat les 10 mànegues de les cinc curses que ha disputat.

De fet, el podi ha estat el mateix que a totes les altres curses i, per tant, el campionat també queda de la mateixa manera: en segon lloc, Xavier Artigas, i tercer, Íker Vera, l’altre jove pilot de l’Escuderia Osona que també ha signat una gran temporada.

A l’SM Promo 85 s’ha repetit la història de totes les curses del campionat: victòria clara a les dues mànegues de Joan Martínez, del CM Decarreras. Aquest pilot ja es va proclamar campió en la passada cursa a Móra d’Ebre.

Més igualada està la classificació a l’SM Promo 150, on els germans Gelada han copsat els tres llocs del podi. El vencedor a Vic ha estat en Josep. De cara a la darrera cursa, en Josep i en Salvador tenen opcions semblants per guanyar el campionat.

OPEN-A-PROMESES

En aquesta cursa hi han corregut un total de 13 pilots, en tres categories. A la categoria reina, SM Open, nova victòria de l’indiscutible rei de l’especialitat, Francesc Cucharrera, que ja es va proclamar campió a Móra d’Ebre, dues curses abans del campionat. El pilot de KTM ha vençut a les sis curses que s’han disputat aquest any a la Copa Catalana. Al Circuit d’Osona, ha mantingut un emocionant frec a frec a les primeres voltes amb David Giménez, que competia en la categoria de SM Promeses. Un cop l’ha passat, ha obert un petit forat que el pilot de Lleida ja no ha pogut recuperar.

Precisament, Giménez, que ha estat l’únic que ha pogut seguir el ritme de Cucharrera, s’ha imposat sense problemes a la categoria de SM Promeses, i s’ha proclamat campió, una cursa abans que s’acabi el campionat.

On encara està tot per decidir és a l’SM A, on el campió es coneixerà a la darrera cursa, a Alcarràs. Avui, els dos pilots aspirants al títol s’han intercanviat els papers al Circuit d’Osona. El líder del campionat, Abel Clivillé, no ha pogut seguir l’embranzida del seu gran rival, Javier Pinedo, que s’ha imposat amb contundència.

AMATER

En la categoria d’aficionats, els campionats han quedat enllestits al Circuit d’Osona. A Vic han corregut un total de 13 pilots.

En l’SM A30 (major de 30 anys), Joan López s’ha proclamat campió en guanyar les dues mànegues, la primera, amb una clara avantatge, la segona, molt més ajustada. L’han acompanyat al podi els seus dos grans rivals de la temporada, Oscar Moce i Mathew Ford, per aquest ordre.

En la categoria de majors de 40 anys (SM A40), nova victòria de Joan Serra. El pilot de Suzuki es va proclamar campió a la passada cursa a Móra i ha guanyat totes les mànegues que ha corregut aquesta temporada.

ROAD

A la darrera categoria, l’SM Road, que es caracteritza perquè només es fa servir el traçat d’asfalt, hi han participat 10 pilots. El vencedor ha estat Jaume Ferrer, amb gairebé mig minut de diferència vers els seus més immediats seguidors.

El pilot de l’Escuderia Osona, Xavier Rossell, ha patit problemes mecànics i no ha pogut acabar la cursa.

Més informació i classificacions, al web de l'Escuderia Osona

Arxivat a