El Correllengua porta l'estelada fins al Castell de Lluçà

Actes a Roda de Ter i Santa Eulàlia de Puig-oriol.

Redacció Osona.com
22 d'octubre del 2012
L'estelada, al Castell de Lluçà
L'estelada, al Castell de Lluçà | Isaac Peraire
El Correllengua 2012 va arribar la setmana passada a Osona, en concret, a Santa Eulàlia de Puig-oriol i Roda de Ter. En aquest darrer municipi es van programar actes des de dijous fins a diumenge.

A Santa Eulàlia de Puig-oriol, en canvi, les propostes es van concentrar el disssabte 20 d'octubre. La festa es va iniciar amb una caminada popular des de Santa Eulàlia de Puig-oriol fins al Castell de Lluçà, on es va hissar l’estelada (foto, a la dreta / autor: Isaac Peraire). L’acte es va acompanyar amb el cant dels Segadors, al so de la gralla. Tot seguit, es va llegir “Acte de sobirania” de Lluís M. Xirinacs, a qui es va dedicar l’acció.

A l'hissada de la bandera hi va participar gent de tot el Lluçanès, junt amb alguns representants polítics, com l’alcaldessa del municipi Eva Boixadé i el regidor de Prats Isaac Peraire. L’acte es va tancar amb coca i xocolata per a tothom.

Les activitats van continuar després a Santa Eulàlia de Puig-oriol, amb una cercavila de gegants i bastoners, un sopar popular i concerts.

Crònica de la jornada, des del bloc d'Isaac Peraire




Gegants, concerts i sopar popular

Pel que fa a Roda de Ter, el programa va començar dijous amb una conferència a càrrec de l'escriptora i periodista Patrícia Gabancho amb el títol “Catalunya davant una cruïlla”.

Les propostes van continuar dissabte 20 d'octubre amb animació infantil: la llegenda de les 4 barres de sang, a càrrec de la companyia d'espectacles Rovell d'Ou. Tot seguit, hi va haver berenar popular. Per al vespre, es va organitzar un sopar i una quina popular.

El Correllengua 2012 a Roda de Ter es va tancar el diumenge 21 d'octubre amb una projecció de cinema català, a dos quarts de 7 de la tarda, al Teatre Eliseu.

Programa d’actes a Roda de Ter




Concert d'Àcid Úric, aquest dissabte a Roda. Foto: Joan Parera

---------------------
Galeries de fotos del Correllengua:

2012
- Roda de Ter, 2012 (Joan Parera)

2011
- Vic (Lurdes López)
- Prats de Lluçanès (Joan Parera)
- Roda (teatre) (Joan Parera)
- Roda (concerts) (Joan Parera)
- Roda (activitats diverses) (Joan Parera)

2009
- Montesquiu (Adrià Costa)
- La Torre d'Oristà (Joan Parera)
- Roda de Ter (Joan Parera)

2008
- Sant Bartomeu del Grau (Adrià Costa)
Arxivat a