Montesquiu estrena amb nota la Fira de la nou

Bona afluència de visitants, tot i les males previsions meteorològiques.

Redacció Osona.com
22 d'octubre del 2012
Montesquiu ha estrenat una fira dedicada a la nou.
Montesquiu ha estrenat una fira dedicada a la nou. | Adrià Costa
Montesquiu ha estrenat una fira dedicada a la nou. Foto: Adrià Costa

Montesquiu ha celebrat una lluïda Fira de la nou, aquest diumenge 21 d’octubre, tot i les nefastes previsions de pluja, que no es van acabar complint. El cel amenaçava pluja i, per precaució, la trentena de parades es va traslladar de la plaça Emili Juncadella a la Pèrgola. Finalment, el certamen, únic d’aquest tipus a la comarca d’Osona, es va estrenar amb una bona afluència de visitants.

A les parades s’hi podien trobar diferents productes artesans relacionats amb la nou. El programa també comptava amb activitats paral·leles per als visitants, com tallers, diverses activitats lúdiques i culturals i una marxa nòrdica, que va passar pel Parc del Castell.

“Hem donat aquest nom a una iniciativa sorgida de la col·laboració entre l’Ajuntament, l’Associació de Comerciants i la Comissió de Festes, per donar a conèixer el poble i els seus productes artesans, al temps que intentem potenciar el comerç i la iniciativa associativa al municipi”, explicava fa uns dies l’alcaldessa Elisabet Ferreres. “Tot plegat, al voltant d’un producte tant conegut com és la nou, ja que tenim la gran sort de tenir moltes nogueres al nostre territori i podríem considerar la nou com a producte autòcton”, afegia.

Cartell de la Fira de la Nou

Programa d’actes