Reagrupament referma el seu suport a Artur Mas

Joan Carretero, hospitalitzat, no ha pogut assistir a l'assemblea celebrada aquest diumenge a Vic.

Redacció
21 d'octubre del 2012
Uns 300 membres de Rcat han assistit a l'assemblea. Foto: Nació Digital.

Amb tan sols set vots en contra i vuit abstencions, la cinquena assemblea nacional de Reagrupament ha confirmat el suport a Artur Mas de cara a les eleccions autonòmiques del proper 25 de novembre. Aquesta posició ja havia estat decidida fa uns dies per la direcció nacional, i avui hi havia una certa expectació per comprovar si la militància la feia seva.

El president del partit, Joan Carretero, no ha pogut assistir a l'acte d'aquest matí a Vic perquè ahir va haver de ser ingressat per una dolència que un portaveu de l'organització ha qualificat de lleu.

El suport a la candidatura de Mas s'ha fet explícit en el suport massiu dels tres centenars d'assistents a l'informe polític del president de Rcat, que en la seva absència ha estat presentat per Rut Carandell en una sessió a porta tancada.

A partir de les dotze, l'acte ha quedat obert als mitjans de comunicació, que han pogut veure el vídeo en què Manuel Miliàn Mestre acceptava el guardó Pau de Tars, concedit per Rcat als nous independentistes. Antic militant del PP i home de confiança de Fraga Iribarne, el guardonat hi explica que per damunt de les posicions polítiques hi ha el deure patriòtic sagrat d'estar al servei de la terra on s'ha nascut.

En el mateix acte, han estat homenatjades i premiades diverses persones, entre elles Martí Gasull, ànima de la Plataforma per la Llengua i mort fa poc en un accident de muntanya a l'Everest. Els pares de Gasull han estat llargament aplaudits pels assistents. També hi ha hagut un record per a Jordi Gomis i Oller, membre històric del partit que també va morir en un accident de muntanya a l'Aneto el maig d'enguany. L'Assemblea Nacional ha rebut un altre reconeixement.

Una de les intervencions més celebrades del matí ha estat la de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), com a amfitrió de l'assemblea en el moment de l'obertura, a primera hora. Vila ha ironitzat sobre quan es podrà donar el premi Pau de Tars als nous independentistes a Josep Antoni Duran i Lleida.

Una de les intervencions més celebrades del matí ha estat la de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal. Foto: Reagrupament


Arxivat a