Roda de Ter ja és un «territori català lliure i sobirà»

El ple aprova la Declaració municipal d'independència, amb els vots d'ERC, CiU i IPR.

Redacció Osona.com
17 d'octubre del 2012
Moment de la votació de la moció, aquest dimarts a Roda de Ter.
Moment de la votació de la moció, aquest dimarts a Roda de Ter. | Ajuntament de Roda de Ter
Moment de la votació de la moció, aquest dimarts a Roda de Ter. Foto: Ajuntament de Roda de Ter

Roda de Ter ja és un "territori català lliure i sobirà". Així ho va aprovar el ple municipal, en la sessió que es va celebrar aquest dimarts al vespre, dia 16 d'octubre. La moció, de la mateixa manera que s'ha fet en d'altres municipis de la comarca i d'arreu del país, insta a prendre mesures per tal d’accelerar el procés d’independència de Catalunya i organitzar un referèndum d’autodeterminació, entre d'altres propostes.

Els 12 regidors de CiU, ERC i IPR, que van presentar de manera conjunta la moció, hi van votar a favor. Sebastià Povedano, el regidor de PxC, un partit que ha votat en contra en d'altres poblacions on s'ha presentat una moció semblant, no va assistir al ple per raons personals.

Roda de Ter és doncs, el 18è municipi d’Osona que aprova la moció independentista, després que el Brull també l'aprovés el passat dilluns. Els altres 16 municipis on també ha prosperat són: Taradell , Alpens , Olost , Espinelves , Sant Pere de Torelló , Collsuspina, Santa Eugènia de Berga, Sant Vicenç de Torelló, Tona, Prats de Lluçanès , Manlleu, Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes, Vic , Seva i Tavèrnoles .

L'únic lloc de la comarca on no s'ha aprovat la moció és a Les Masies de Voltregà . En els propers dies, la moció és presentarà en d'altres municipis, com Folgueroles.
Arxivat a