Una plataforma critica a Vic la privatització de l'aigua catalana

L'acció ha rebut el suport del Grup de Defensa del Ter.

Ecodiari
16 d'octubre del 2012
Un moment de l'acció, aquest matí, de la Plataforma Aigua és Vida a la Universitat de Vic
Un moment de l'acció, aquest matí, de la Plataforma Aigua és Vida a la Universitat de Vic | PAV.
Un moment de l'acció, aquest matí, de la Plataforma Aigua és Vida, amb el suport del Grup de Defensa del Ter, a la Universitat de Vic Foto: PAV.

La gestió publica de la nostra aigua està en procés de malvendre's i hipotecar-se per diferents generacions, segons sosté la Plataforma Aigua és Vida. L'entitat ho ha argumentat avui, amb el suport del Grup de Defensa del Ter, en una acció amb motiu de les jornades "Aigua, usos i coneixement" realitzades per la Fundació Agbar i la Universitat de Vic.

Segons la plataforma, les lleis mediambientals que permetrien la sostenibilitat dels nostres rius i, per tant el seu futur com a tals, no es fan servir. La mateixa Generalitat  està privatitzant la gestió de l'empresa, fins ara pública, Aigües Ter-Llobregat (ATL) que aproveeix d'aigua potable en alta a 5 milions de persones, com un pastís per repartir. La privatització es preveu fer a 50 anys, amb un augment de tarifa que pot arribar al 300% i uns beneficis milionaris per a l’empresa que n’obtingui la concessió, segons l'entitat.

"Si gestionar l'aigua dóna beneficis econòmics, és molt millor que es reinverteixin en la qualitat del servei o que es quedin a mans de la població", opinen des de la plataforma.

 

Nota de premsa de la plataforma, des d'Ecodiari.cat 

Arxivat a