Les Curses Atlètiques van reunir gairebé 800 atletes.

16 d'octubre del 2012
Sortida de la mitja marató.
Sortida de la mitja marató. | M. Àngels Roviró
Sortida de la mitja marató. Foto: M. Àngels Roviró

Roda de Ter va acollir un any més la celebració de les Curses Atlètiques, que van tenir lloc aquest diumenge 14 d’octubre, organitzades per la Comissió Atlètica Roda. Aquesta ha estat la 29a edició i s'ha comptat amb més de 600 atletes participants a les curses de la Mitja Marató i la Cursa de 10 km, a més dels 170 nens i nenes inscrits al Cros Escolar.

Els més matiners van ser els participants al Cros Escolar, que va començar a un quart de 10 del matí. Primer van fer la seva cursa els més grans i després va ser el torn dels Caganius, els quals van fer la cursa de la mà dels seus pares o mares. Mentre el sol anava sortint, i el globus aerostàtic de Viatges Alemany s’anava inflant, els corredors de la Mitja Marató i de la cursa dels 10 km anaven agafant posicions. La sortida va tenir lloc a dos quarts d’11 en punt i els 600 atletes van començar tots junts per després agafar recorreguts diferents (Mitja Marató o la Cursa dels 10 km).

El primer corredor en arribar va ser Abel Casalí del CA Vic, que amb un temps de 34:32 va ser el guanyador de la Cursa dels 10 km. La primera fèmina de la Cursa dels 10 km va ser Magdalena Vicens Oliver, també del CA Vic, amb un temps de 41:53 i que va quedar en la 24a posició de la general.

Pel que fa la Mitja Marató, el guanyador va ser Miki Solé Pérez de l’equip A4ELKM, amb un temps de 1:16:20. I la primera dona va ser Anna Riera Pla, que no corria per cap equip, amb un temps de 1:29:29 i que va quedar en 46a posició de la general.

Cal recordar que la prova de la Mitja Marató és puntuable per a la 7a Challenge de Mitges Maratons Gran Premi Diputació de Barcelona i que la Cursa de 10 km ho és per a la Lliga Internet de Champion Chip (sistema de cronometratge que es va utilitzar).