Sindicats d'Unnim i BBVA busquen un acord en una reunió maratoniana

L'entitat financera ha presentat una nova proposta de reestructuració de plantilla als representants dels treballadors.

La torre de Palau
15 d'octubre del 2012
Foto: Adrià Costa

Aquest dilluns al matí ha començat la vuitena reunió entre la Representació Legal dels Treballadors (RLT) d'Unnim i el departament de Recursos Humans del BBVA. Des de l'entitat financera s'ha presentat una nova proposta en resposta a la feta en la setena reunió pels sindicats.

Quant a l'oferta de prejubilacions, BBVA ofereix el 75% t del salari base per aquells que es puguin jubilar als 63 anys mentre que els que es jubilin als 64 o 65 anys rebran un 65% del salari base.

Sobre la proposta d'excedències no hi ha hagut canvis. La proposta és la que ja hi havia fins ara. És a dir, es manté el màxim de 100 excedències voluntàries al 30% del salari base amb una antiguitat mínima necessària a l'empresa de 5 anys.

També es manté l'oferta en la proposta de baixes voluntàries de personal de 50 a 52 anys, és a dir, de 50 dies/any treballat més 75.000 euros. Pel que fa a les baixes incentivades, el BBVA proposa 35 dies per any treballat més 1/2 mensualitat per cada dos anys treballats, amb un mínim d'una anualitat i préstecs igual durant dos anys.

Finalment, quant als 600 treballadors que es veuran obligats a canviar d'oficina, el BBVA redueix en cinc quilòmetres els trasllats (es passa de 75 a 70) però no els retribuirà. Això sí, augmenten en 1.000 euros la indemnització per als treballadors afectats.

Tot i que la reunió estava prevista que finalitzés al migdia, segons han informat els sindicats s'allargarà més de l'habitual i continuarà aquesta tarda i possiblement, també demà.