Taradell també «s'allibera» d'Espanya

El ple aprova la Declaració municipal d'independència, amb l'únic vot en contra de PxC.

Redacció Osona.com
15 d'octubre del 2012
L'Ajuntament de Taradell va aprovar el passat dijous, dia 11 d'octubre, un moció per tal de declarar el municipi “territori català lliure”, prendre mesures per tal d’accelerar el procés d’independència de Catalunya i organitzar un referèndum d’autodeterminació, entre d'altres propostes, de la mateixa manera que ja han fet altres poblacions de la comarca i d'arreu del país. La proposta va arribar al ple a instàncies d'ERC, tot i que finalment s'hi van adherir CiU i SI, i les tres formacions van presentar la moció de manera conjunta.

Els 12 regidors dels tres partits i van votar-hi a favor. En contra només s'hi va posicionar l'únic regidor de PxC, Josep Ricart.

Taradell és doncs, el 16è municipi d’Osona que aprova la moció independentista. Els altres 15 municipis on també ha prosperat són: Alpens, Olost , Espinelves , Sant Pere de Torelló , Collsuspina, Santa Eugènia de Berga, Sant Vicenç de Torelló, Tona, Prats de Lluçanès , Manlleu, Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes, Vic , Seva i Tavèrnoles .

L'únic lloc de la comarca on no s'ha aprovat la moció és a Les Masies de Voltregà. Taradell és el proper municipi on es portarà al ple.

El ple de Taradell també va aprovar una altra moció de suport a la resolució del Parlament de Catalunya per a l’exercici del dret a l’autodeterminació.
Arxivat a