La Festa del Bolet de Seva torna a reunir unes 20.000 persones

Els restaurants presents a la fira distribueixen més de 2.500 tapes gastronòmiques.

Redacció Osona.com
15 d'octubre del 2012
Festa del Bolet de Seva.
Festa del Bolet de Seva. | Adrià Costa
Festa del Bolet de Seva. Foto: Adrià Costa

Tot i la mala temporada, la Festa del Bolet de Seva ha tornat a concentrar un munt de visitants, unes 20.000 persones, segons Protecció Civil. La fira, que arribava a la seva 15a edició, s'ha celebrat aquest diumenge, 14 d'octubre. No ha plogut però ha bufat el vent, que ha fet una mica la guitza. L'organització s'ha mostrat molt satisfeta.

Enguany i després de l’èxit de l’any passat, la fira ha comptat de nou amb la participació d’alguns dels restaurants del poble, en concret, el Bar Clàssic, el Pla de l’Os i Can Cabo. Aquests establiments han venut més de 2.500 tapetes amb diferents ingredients, com risotto de bolets, arròs de ceps o barreja de bolets, entre d’altres.

El bolet ha tornat a ser el gran protagonista de la festa, amb exposicions i explicacions de les diverses varietats, i el tradicional concurs de bolets. En total hi havia 63 parades de productes alimentaris, botigues del poble i artesans, que han mostrat com es feien uns cistells, unes joies o com es treballava la punta de coixí.

La parada de l'Ajuntament ha venut uns 100 quilos de bolets: 70 de rovellons, 10 de camagrocs i 20 de rossinyols. La xifra se situa molt per sota del que es va vendre l'any passat. La majoria de bolets van arribar de fora del país, de llocs com França o Romania. Una petita part, però, es va collir pels voltants del poble.

A la fira, a més dels bolets tradicionals, se'n van poder veure de moltes altres classes: de peluix, de fusta, imans per a les neveres i fins i tot un bolet fet amb una fuet i un bull.

Al llarg de tota la jornada hi ha hagut moltes activitats paral·leles. Els visitants han pogut pujar en globus o passejar amb cavalls, i gaudir dels tallers o de dues actuacions infantils, entre d’altres propostes.


-------
Galeries de fotos :
- Festa del Bolet 2012
- Festa del Bolet 2011
- Festa del Bolet 2010

- Festa del Bolet 2009

- Festa del Bolet 2008

- Festa del Bolet 2007
- Festa del Bolet 2006

Festa del Bolet de Seva. Foto: Adrià Costa