Manlleu estrena un concorregut mercat de segona mà

La iniciativa tindrà periodicitat quinzenal.

per Redacció Osona.com, 13 d'octubre de 2012 a les 21:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Al mercat s'han pogut veure objectes de tot tipus. Foto: Adrià Costa

Manlleu ha estrenat aquest dissabte, dia 13 d’octubre, un mercat de segona mà, amb periodicitat quinzenal i que s’allargarà fins al 29 de desembre. El mercat s’ha ubicat al Passeig del Ter, entre el Pont de Can Molas i la pista de La Salle. En aquest primer dia, ha tingut una gran acollida, amb molta afluència de gent.

 
Aquest mercat és una prova pilot que ha engegat l’Ajuntament de Manlleu, a proposta de l’empresa Mercatrasto SL . A més d’aquest 13 d’octubre, es portarà a terme el 27 d’octubre, 10 i 24 de novembre, i 15 i 29 de desembre, de les 10 a les 14 hores.

Amb aquesta prova pilot es pretén veure les possibilitats d’una nova activitat bimensual i oferir un espai per vendre, intercanviar o regalar objectes de segona mà, fomentant també la reutilització d’objectes i així la prevenció de residus.

Al mercat hi han participat antiquaris, brocanters i empreses del sector (especialitzades en compra i venda d’objectes i articles de segona mà), així com particulars que volien donar una segona vida a objectes que ja no utilitzen a casa i encara poden tenir un bon ús.


La iniciativa ha estat proposada per Mercatrasto, SL, una empresa constituïda enguany i amb seu a Manlleu (Can Baldiri). La intenció de la firma és organitzar mercats de segona mà a Catalunya, fomentant la reutilització dels objectes, així com també les antiguitats i la brocanteria, un món que sempre ha apassionat als promotors dels projecte.
 
En funció del resultat d’aquesta prova pilot ambdues parts es plantejaran la possibilitat d’establir o no l’activitat com un tercer mercat a la ciutat a partir de l’any 2013.

 

Participació