Manlleu estrena un concorregut mercat de segona mà

La iniciativa tindrà periodicitat quinzenal.

Redacció Osona.com
13 d'octubre del 2012
Al mercat s'han pogut veure objectes de tot tipus.
Al mercat s'han pogut veure objectes de tot tipus. | Adrià Costa
Al mercat s'han pogut veure objectes de tot tipus. Foto: Adrià Costa

Manlleu ha estrenat aquest dissabte, dia 13 d’octubre, un mercat de segona mà, amb periodicitat quinzenal i que s’allargarà fins al 29 de desembre. El mercat s’ha ubicat al Passeig del Ter, entre el Pont de Can Molas i la pista de La Salle. En aquest primer dia, ha tingut una gran acollida, amb molta afluència de gent.
 
Aquest mercat és una prova pilot que ha engegat l’Ajuntament de Manlleu, a proposta de l’empresa Mercatrasto SL . A més d’aquest 13 d’octubre, es portarà a terme el 27 d’octubre, 10 i 24 de novembre, i 15 i 29 de desembre, de les 10 a les 14 hores.

Amb aquesta prova pilot es pretén veure les possibilitats d’una nova activitat bimensual i oferir un espai per vendre, intercanviar o regalar objectes de segona mà, fomentant també la reutilització d’objectes i així la prevenció de residus.

Al mercat hi han participat antiquaris, brocanters i empreses del sector (especialitzades en compra i venda d’objectes i articles de segona mà), així com particulars que volien donar una segona vida a objectes que ja no utilitzen a casa i encara poden tenir un bon ús.

La iniciativa ha estat proposada per Mercatrasto, SL, una empresa constituïda enguany i amb seu a Manlleu (Can Baldiri). La intenció de la firma és organitzar mercats de segona mà a Catalunya, fomentant la reutilització dels objectes, així com també les antiguitats i la brocanteria, un món que sempre ha apassionat als promotors dels projecte.
 
En funció del resultat d’aquesta prova pilot ambdues parts es plantejaran la possibilitat d’establir o no l’activitat com un tercer mercat a la ciutat a partir de l’any 2013.
Arxivat a