Milers d'espelmes per la independència a la plaça de Vic

La gran estelada de foc organitzada per l'ANC d'Osona reuneix una gran multitud.

Redacció
11 d'octubre del 2012
Milers d'espelmes que il.luminen la nit d'octubre a Vic amb el simbol de l'estelada.
Milers d'espelmes que il.luminen la nit d'octubre a Vic amb el simbol de l'estelada. | Adrià Costa
Milers d'espelmes que il.luminen la nit d'octubre a Vic amb el simbol de l'estelada. Foto: Adrià Costa

A les vuit del vespre d’aquest dijous, 11 d’octubre, han començat d'encendre's prop de 8.000 espelmes que han format una gran estelada de foc a la plaça Major de Vic, “la més gran de la història”, segons els organitzadors, l'Assemblea Nacional - Osona per la Independència. Cap a les 10 del vespre, la presidenta de l'Assemblea Naciona Catalana (ANC), Carme Forcadell; el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, i el coordinador de l'ANC a Vic, Jordi Ponsa, han encès les últimes espelmes de l’estelada. Després, s’han cantat Els Segadors.

El mar de lluminàries han dibuixat sobre l’arena de la plaça una gran estelada de 21 metres d’amplada per 37 metres de llargada (una superfície de 777 m2). A l’acte hi han participat més de 100 voluntaris.

L’ANC volia d’aquesta manera demostrar, la vigília del dia de la Hispanitat, que el moviment independentista està més viu que mai i que el clam a favor de Catalunya com a nou estat d’Europa, que més d’un milió i mig de persones van expressar a la Diada de l’11 de setembre, segueix el seu camí cap a la plena llibertat nacional.

La multitud que s'ha fet present a la plaça ha envoltat la gegantesca figura mentre seguia les nombroses actuacions musicals i de grups de folklore popular que s'hi han portat a terme i que s’han allargat gairebé durant sis hores.

Malgrat les negatives previsions, el temps ha acompanyat i les pluges no han aparegut. La temperatura, a més, ha estat superior a la normal de l'època.

La coordinació general de l’acte corresponia a Jesús Planchart, membre de la coordinadora de Vic, i ha comptat amb el suport de representants de l’Associació Vergelitana per la Independència (AVI), creadors del concepte de l’estelada amb espelmes.

Programa de concerts i actuacions

Més informació al web de la iniciativa





Milers d'espelmes que il.luminen la nit d'octubre a Vic amb el simbol de l'estelada. Foto: Adrià Costa
Arxivat a