Els treballadors d'Unnim i el BBVA segueixen sense arribar a cap acord

La setena reunió també fracassa.

La torre de Palau
11 d'octubre del 2012
La setena reunió entre la Representació Legal dels Treballadors d'Unnim (RLT) i Recursos Humans del BBVA va acabar com havia començat, sense acord. Malgrat que des dels sindicats s'havien desconvocat les mobilitzacions previstes per intentar així facilitar una entesa entre les dues parts, segons han explicat, l'empresa es manté ferma amb la contraproposta que es va presentar en la sisena reunió.

Per la RLT la nova proposta que ells van presentar i que estava basada en la contraproposta del BBVA era "molt possibilista". El BBVA es va mostrar en un primer moment receptiu i va demanar un recés per estudiar-la detingudament.

Quan van tornar del recés, el BBVA es va mostra inflexible amb la proposta de prejubilacions (a partir de 53 anys amb 60% del salari base + conveni especial revaloritzable al 2% fins als 65 anys). Segons els sindicats, l'entitat afirma que l'única manera de pujar-la seria baixant l'edat de 65 anys als 63 anys.

Pel que fa a les baixes incentivades (a 35 dies/any amb màxim de 30 mensualitats i un mínim de 12) i les excedències (màxim de 100 excedències voluntàries al 30% del salari base. Antiguitat mínima necessària a l'empresa de 5 anys), el BBVA no va presentar modificacions substancials.

Sí que l'entitat no va tancar la porta a poder apujar l'import fix de les dimissions voluntàries (personal de 50-52 anys amb 50 dies/any treballat + 75.000 euros). Des del RLT manifesten que han proposat "alternatives a l'immobilisme del BBVA" i esperen que de cara a la propera reunió, dilluns dia 15, "es donin respostes a les alternatives que hem plantejat, les quals passen per millorar condicions de les baixes incentivades, prejubilacions i trasllats". Els sindicats esperen que el BBVA "faci un pas real endavant i busqui tancar un acord".