L'Atlàntida acull l'acte central dels 150 anys del Col·legi Sant Miquel dels Sants

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va presidir la vetllada.

Redacció Osona.com
11 d'octubre del 2012
150è aniversati del col·legi Sant Miquel dels Sants.
150è aniversati del col·legi Sant Miquel dels Sants. | Adrià Costa
150è aniversari del col·legi Sant Miquel dels Sants. Foto: Adrià Costa

El Col·legi de Sant Miquel dels Sants de Vic va celebrar aquest dimecres a l'Atlàntida l'acte central del seu 150è aniversari, amb una lluïda festa que va començar a 2 quarts de 9 del vespre. El teatre es va omplir de gom a gom.

La vetllada va comptar amb diverses intervencions poètiques i musicals, entre les que destaquen: una actuació per part dels Klau, un grup nascut al Col·legi els anys 70 que es va tornar a reunir per a aquesta ocasió; un recital poètic de l’arxiu literari del centre a càrrec de Lluís Solà i Sala, exprofessor de llatí i literatura; i una cantata dels actuals alumnes de primària dirigida per Marc Serra, professor de música de l’escola. També es va comptar amb una petita Orquestra del col·legi formada íntegrament per exalumnes.

Pel que fa a la part més institucional, van interveni diverses personalitats del món de l'educació, la cultura i la política. Destacar la presència de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal; el bisbe titular de la diòcesi de Vic, Mons. Romà Casanova; i el rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, entre d’altres.

El Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic, fundat l’any 1862, és una escola integrada que imparteix les etapes d'educació infantil, primària, secundària i batxillerat, totes concertades amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. S'escolaritzen tres línies per nivell sumant un total de 1.200 alumnes i un equip humà de més de 100 persones.

Enguany, el centre compleix els 150 anys. Per celebrar-ho ha organitzat diverses activitats, els actes centrals dels quals es van iniciar dissabte, 6 d’octubre, amb una trobada d’antics alumnes i professors

PROGRAMA D'ACTES

a. 06/10/2012 | Trobada d’antics alumnes i professors
El col·legi va obrir les portes als antics alumnes i professors perquè es poguessin retrobar amb l’espai on van passar part de la seva formació i per generar trobades entre ells.

b. Exposició “1862-2012/ 150 Col·legi Sant Miquel”
Els passadissos del centre acullen una mostra de la història del col·legi, des del punt de vista històric, arquitectònic i humà. Aquesta exposició va quedar inaugurada als estudiants i al públic en general el proper 6 d’octubre, coincidint amb la trobada d’antics alumnes i professors, i s’allargarà durant tot el curs 2012-13.

c. 07/10/2012 | Missa
Mons. Romà Casanova i Casanova, bisbe titular de la Diòcesi de Vic i membre del Patronat Fundació Privada del Col·legi Sant Miquel dels Sants, va oficiar una missa concelebrada per antics alumnes i professors.
Hora: 11.30h
Lloc: Catedral de Vic

d. 10/10/2012 | Festa dels 150 anys
L’acte central, organitzat conjuntament amb la Fundació Privada L’Atlàntida – Centre d’Arts Escèniques d’Osona, El 9 TV i la Fundació Privada del Col·legi Sant Miquel dels Sants, vol ser una trobada de la comunitat educativa. La vetllada va comptar amb diverses intervencions poètiques i musicals, entre les que destaquen: una actuació per part dels Klau, un grup nascut al col·legi els anys 70 que es va tornar a reunir per a aquesta ocasió; un recital poètic de l’arxiu literari del centre a càrrec de Lluís Solà i Sala, exprofessor de llatí i literatura; i una cantata dels actuals alumnes de primària dirigida per Marc Serra, professor de música de l’escola. També es va comptar amb una petita Orquestra del col·legi formada íntegrament per exalumnes.
Pel que fa a la part més institucional, van intervenir diverses personalitats del món de l'educació, la cultura i la política. Destaca la presència de la consellera d’Ensenyament, la Sr. Irene Rigau; l’alcalde de Vic, el Sr. Josep Mª Vila d’Abadal, i el bisbe titular de la diòcesi de Vic, Mons. Romà Casanova. També es va comptar amb la presència del rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña; la inspectora d’ensenyament, Rosario Cervantes, el director general dels serveis territorials de la Catalunya Central, Josep Ramírez i altres directors generals.
Hora: 20.30h Lloc: L’Atlàntida de Vic

e. 11/10/2012 | Conferència "El futur de l’educació a Europa"
El director general adjunt de la direcció general d’educació i cultura de la Comissió Europea, el senyor Xavier Prats i Monné, exposarà les línies de futur de l’educació a nivell europeu. L'acte es celebrarà a les 7 de la tarda a Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic. Seguidament, s’obrirà el col·loqui als assistents.
Hora: 19.00h
Lloc: Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic

Aneu al web del Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic

Arxivat a