Onze persones intoxicades en un restaurant de Vic

Tres dels afectats van haver d’ingressar a l’hospital.

per Redacció Osona.com , 8 d'octubre de 2012 a les 17:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest diumenge a la nit, dia 7 d’octubre, l’Hospital General de Vic va atendre 11 casos de gastroenteritis al servei d’urgències. Aquestes persones havien fet un àpat en comú en un restaurant de la mateixa localitat. Tres de les persones van haver d’ingressar a l’hospital.

El Departament de Salut de la Generalitat va iniciar una investigació epidemiològica en el moment de la declaració i es pot evidenciar que el grup que podria estar afectat és aproximadament de 35 persones, que van fer un dinar comú. Entre una i tres hores després de l’àpat, 11 d’elles van començar a presentar símptomes de nàusees i vòmits, acompanyats de diarrea en alguns casos.


Entre els aliments sospitosos hi ha: canelons, vedella, botifarra i bolets. Els tècnics de l’Equip Territorial de l’Agència de Salut Pública de Catalunya han fet una visita d’inspecció a l’establiment, han pres mostres d’aliments i han establert mesures de control.

En aquest moments s’està duent a terme la investigació epidemiològica amb les enquestes epidemiològiques a les persones que van fer l’àpat en comú i prenent mostres dels afectats. Tots els afectats evolucionen favorablement i només resta una persona hospitalitzada.


Un enrenou al barri

Els afectats passaven la jornada al convent del Sagrat Cor de Vic. Es tracta d’un grup d’oració que es troba periòdicament a diferents convents. Uns quants dels membres d’aquest grup van optar per dinar amb entrepans i uns altres, els afectats, per anar a un restaurant.

Segons ha explicat a Osona.com una de les monges del convent, dues persones van caure desmaiades a dins de l’església on se celebrava la missa i d’altres van haver de sortir a fora marejades. Els afectats van ser atesos en un primer moment per diverses ambulàncies del SEM, al mateix pati del convent.

Al lloc dels fets també s’hi van traslladar diverses dotacions de la Guàrdia Urbana. Els veïns van quedar molt sorpresos per l’enrenou, ja que no sabien què passava.

 

Participació