La producció de la patata del bufet a Orís cau en picat

El Mercat d’enguany, marcat per la manca de pluges.

Redacció Osona.com
08 d'octubre del 2012
Mercat de la Patata del Bufet d'Orís.
Mercat de la Patata del Bufet d'Orís. | Adrià Costa
Mercat de la Patata del Bufet d'Orís. Foto: Adrià Costa

El municipi d’Orís ha engegat aquest diumenge, dia 7 d’octubre, el tradicional Mercat de la Patata del Bufet. El certamen es tornarà a celebrar durant tots els diumenges del mes, durant el matí; els dies 14, 21 i 28. Bon temps i bona afluència de visitants durant aquest primer dia.

Enguany, el Mercat ve marcat per la manca de pluges, que ha fet baixar la producció a la meitat en relació a l’any anterior. L’any passat se’n van collir 30.000 quilos i enguany només 15.000. “Des que vam plantar no ha plogut gens ni mica. A més, ha fet força sol”, es lamenta Jaume Tuneu, un dels sis productors de patata del bufet d’Orís.

Tot i això, els productors han optat per mantenir el mateix preu de l’any passat. Així, el quilo de la patata del bufet es ven a 1,20 euros.

A més de les parades habituals on es pot comprar el preuat tubercle, els visitants poden gaudir de degustacions i la Mostra gastronòmica de les mestresses d'Orís, amb plats amb la patata del bufet com a protagonista. També hi ha altres activitats paral·leles, com una trobada de cotxes, concurs de pintura ràpida i una trobada de poetes, entre d’altres propostes.

Programa d’actes



----------------------
Galeries de fotos:
- 2011 (Adrià Costa)
- 2010 (Adrià Costa)
-2007 (JMGC)

Mercat de la Patata del Bufet d'Orís. Foto: Adrià Costa