Set joves s'enfronten a sancions de 1.500 euros per uns aldarulls a Vic

La matinada del 30 de juny, els nois van fer sorolls i van abocar jardineres i contenidors al mig de la calçada del passeig de la Generalitat. Els implicats, vinculats a moviments antifeixistes, continuen dient que van ser grups d’extrema dreta espanyolista.

Pere Pratdesaba
04 d'octubre del 2012
L’Ajuntament de Vic ha iniciat un procediment sancionador contra els set joves acusats de protagonitzar aldarulls al passeig de la Generalitat, la matinada del passat 30 de juny, per infringir l’ordenança de bon govern, civisme, bons costums i convivència ciutadana. La resolució imputa als nois la producció de sorolls, “pertorbant la convivència ciutadana”, desplaçar  mobiliari urbà i moure contenidors de deixalles de la seva ubicació sense autorització. Els joves s’enfronten ara a sancions que poden arribar als 1.500 euros per a cada un d’ells.

Els nois que van provocar els incidents, tots majors d’edat, estan o havien estat vinculats a la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), Maulets i altres moviments antifeixistes. Són Guillem B, de Moià; Jaume M, de Capellades; i David T, Gerard P, Eudald M, Nil C i Albert C, aquests últims tots de Vic.

Alguns dels nois ja han presentat les corresponents al·legacions i confien en que tot plegat se solucioni sense cap sanció. “Nosaltres no vam xafar res. No hi ha cap prova”, va dir ahir un dels implicats a Osona.com.

Una història confosa

La matinada del 30 de juny, tal com va informar la Guàrdia Urbana en el seu moment, set individus van protagonitzar aldarulls i van destrossar mobiliari urbà al passeig de la Generalitat de Vic. Els joves van abocar jardineres, contenidors, una pedra de grans dimensions i una barra de ferro al mig de la calçada. Una moto fins i tot va estar a punt de patir un accident.

La Guàrdia Urbana es va desplaçar al lloc dels fets i va identificar els joves. En aquell moment, els nois van al·legar que no havien estat ells els causants de les destrosses, sinó que havien estat membres d'un grup d'extrema dreta espanyolista, que una estona abans haurien apallissat un jove a la plaça dels Màrtirs, en un concert de la festa major jove. Els agressors, sempre segons els joves, s’haurien dirigit a la zona del passeig de la Generalitat, on haurien continuat les bretolades.

De fet, la defensa dels implicats a les seves al·legacions encara es basa en aquest supòsit, que la Guàrdia Urbana, de moment, encara no ha pogut constatar.
Arxivat a