Alpens uneix la dansa i la forja

El municipi celebra la festa major, amb l’estrena de l’escultura dedicada a la Dansa Alpensina (vídeos a dins de la notícia).

Redacció Lluçanès.com
02 d'octubre del 2012
Dansa Alpensina.
Dansa Alpensina. | Josep Maria Costa
Dansa Alpensina. Foto: Josep Maria Costa

La llançada de coets, el passat dijous 27 de setembre, va donar el tret de sortida de la festa major d’Alpens, que es va allargar fins diumenge, dia 30. La Dansa Alpensina va tornar a ser un dels grans atractius del programa. Enguany, però, tenia un afegit especial.

I és que els assistents a la festa van poder gaudir de l’escultura de forja dedicada a la Dansa Alpensina, que van crear 135 forjadors a la Fira del Jovent d’Alpens, i que es va donar per acabada, i instal·lada, aquest cap de setmana, coincidint amb la festa major.

Per celebrar-ho, els balladors de la Dansa Alpensina d’enguany van sortir de l'escultura, amb presència dels forjadors Miquel Xirau i Enric Pla. La cobla Principal de Berga va tocar les primeres notes, per anar baixant carretera avall fins entrar a la plaça, on es va ballar la tradicional dansa. Al final, com a reconeixement, es van entregar els rams dels pabordes a en Pep de Cal Terra, ànima de la Dansa, i en Miquel Xirau, per l'esforç posat per poder tenir l'escultura acabada per la festa major.

El gruix de les activitats s’ha concentrat el cap de setmana, amb actes destacats, com un espectacle de circ o el correfoc. El dia abans, divendres, també es va celebrar la popular Fira de l'Hostal del Vilar.

Veure programa d’actes




Vídeo de Jordi Amarita

 
Representació dels Versots

------------------------
Galeries de fotos:
- La Dansa Alpensina, 2012
- Fira de l'Hostal del Vilar, 2012
- La Dansa Alpensina, 2011
- La Dansa Alpensina, 2010
- La Dansa Alpensina, 2009
- La Dansa Alpensina, 2008
- La Fira de l’Hostal del Vilar, 2008
- La Dansa Alpensina, 2006
- La Fira de l'Hostal del Vilar, 2004