Els pressupostos de l'Estat tornen a oblidar-se de la línia de tren de Vic

El govern espanyol no destinarà durant el 2013 ni un sol euro a la línia fèrria Barcelona-Puigcerdà. Tampoc hi ha previsió de fer-ho en els propers tres anys.

per Pere Pratdesaba, 2 d'octubre de 2012 a les 10:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ministre Cristobal Montoro, a la presentació dels pressuposots generals de l'Estat, per al 2013. Foto: Ministeri d'Hisenda

Els pressupostos generals de l'Estat del 2013, presentats al Congrés espanyol , tornen a destinar un total de 0 euros a la partida línia fèrria Barcelona-Puigcerdà. Una partida genèrica que puja 90.000 milions d'euros però que no té cap dotació. Tampoc hi ha prevista cap dotació per als propers tres anys.


Cal recordar que el 2008 es va presentar l'estudi informatiu de les obres de desdoblament entre Montcada i Vic, amb un traçat de 60 quilòmetres i un cost d'uns 785 milions d'euros. Des d'aleshores, no s'ha fet cap pas per encarregar el projecte constructiu.

Els segons pressupostos de l'era Rajoy no han tornat a ser gaire generosos amb la comarca d'Osona. Tampoc es dedica ni un sol euro a altres infraestructures i només es contempla una partida de 268.000 euros per al 2013 (aquest 2012 se n'hi van dedicar 450.000 ) per a les obres de restauració de la capçalera de la catedral neoclàssica de Sant Pere de Vic.

La intervenció a la catedral se centra en les façanes i les cobertes de la girola, i en la restauració dels espais annexes de la sagristia dels Canonges i l'edifici dels Beneficiats.

Més informació dels pressupostos generals de l'Estat

Més informació sobre les obres de la catedral

  

Un comboi aturat a l'estació de Sant Quirze de Besora. Foto: Adrià Costa

 

Participació