Vic reclama la restitució dels papers de l'Ajuntament que encara són a Salamanca

L'equip de govern assumeix una petició d'ICV-EUiA.

Redacció Osona.com
01 d'octubre del 2012
Josep Maria Vila d'Abadal.
Josep Maria Vila d'Abadal. | Adrià Costa
Josep Maria Vila d'Abadal. Foto: Adrià Costa

L'Ajuntament de Vic, en el ple celebrat aquest dilluns, ha demanat la restitució per part del Ministeri de Cultura de la documentació propietat de l'Ajuntament de Vic que encara és a l'Arxiu de Salamanca. La voluntat passa per integrar definitivament la documentació del consistori vigatà a l'Arxiu Municipal.

L'equip de govern ha assumit la proposta, després d'un prec d'ICV. Pel regidor ecosocialista, Xavier Tornafoch, "aquest és un acte de dignitat" cap als ajuntaments i considera "vergonyós" que "aquestes alçades i després de 73 anys no s'hagi restituït el patrimoni documental del nostre ajuntament i d'altres ajuntaments de Catalunya".

El grup ecosocialista es fa ressò així de la campanya de la Comissió per la Dignitat pel retorn dels documents dels deu ajuntaments catalans que encara són a Salamanca: Barcelona, Gandesa, Igualada, Moià, Reus, Sant Joan Les Fonts, Sort, Tarragona, Valls i Vic.

L'equip de govern ha assumit la petició d’ICV i Joan López (ERC) ha ofert l’Ajuntament com a intermediari per reclamar els documents. També ha instat a que si hi havia algun ciutadà que tenia papers a Salamanca, els ho fes saber i ho inclourien a la demanda.

L’alcalde, de manera excepcional, ha donat el torn de paraula als altres partits, tot i que ningú l’ha utilitzat.

Iban Lapeira comenta uns documents amb Xavier Tornafoch. Foto: Adrià Costa
Arxivat a