Una empresa sol·licita buscar petroli i gas a Osona

La zona afectada inclou un total de 34 municipis de la comarca.

Redacció Osona.com
01 d'octubre del 2012
Un jaciment de petroli
Un jaciment de petroli
 
L'empresa Montero Energy,  amb seu a Madrid i vinculada a un grup canadenc, ha sol·licitat un permís d'investigació d'hidrocarburs al Departament d'Economia i Empresa de la Generalitat de Catalunya. La recerca afecta 34 poblacions de la comarca d'Osona.

El jaciment de petroli i gas s'anomena Leonardo, té 76.641 hectàrees i inclou les comarques del Barcelonès, Osona, el Bàges i el Berguedà. Pel que fa a Osona, afecta les següents poblacions: Calldetenes, Folgueroles, Gurb, les Masies de Roda, les Masies de Voltregà, Lluçà, Manlleu, Muntanyola, Olost, Orís, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Martí d’Albars, Sant Pere de Torelló, Sant Sadurní d’Osormort, Sant Vicenç de Torelló, Santa Cecília de Voltregà, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Sobremunt, Sora, Tavèrnoles, Tavertet, Torelló, Santa Maria de Corcó, Vic i Vilanova de Sau.

La resta de poblacions afectades, d'altres comarques, són: Avinyó, Borredà,  Gaià, , la Quar, la Vall d’en Bas,  Olvan, , Puig-reig, Sagàs,  Sant Feliu Sasserra i Santa Maria de Merlès.

La Generalitat obre a partir de l'anunci al DOGC d'un termini de dos mesos per a que es puguin presentar altres ofertes en competència o formular oposicions les persones que es considerin perjudicades en el seu dret. En cas de presentar-se més ofertes, la millor proposta rebrà el permís de la Generalitat i la firma podrà començar treballar. Durant un periòde de set anys es podran dur a terme prospeccions i exploracións així com estudis cartogràfics.