Josep Ll. Cleries inaugura a Vic una casa domòtica per a persones discapacitades

L’habitacle, de mostra, ha estat desenvolupat per l'IES Vic i l'IES Llucmajor de Mallorca.

Redacció Osona.com
29 de setembre del 2012
El conseller Josep Lluís Cleries ha inaugurat la casa domòtica de l'Institut de Vic.
El conseller Josep Lluís Cleries ha inaugurat la casa domòtica de l'Institut de Vic. | Adrià Costa
El conseller Josep Lluís Cleries ha inaugurat la casa domòtica de l'Institut de Vic. Foto: Adrià Costa

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha inaugurat aquest divendres a la tarda, juntament amb l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, la casa domòtica de mostra per a persones discapacitades, que han desenvolupat els alumnes i professors de l’IES Vic amb la col·laboració de l’IES Llucmajor de Mallorca.

La casa domòtica de l’IES Vic i l’IES Llucmajor ha estat desenvolupada per alumnes i professors dels cursos de Formació Professional de l’especialitat d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques i Instal·lacions de telecomunicacions. La casa, de 54 metres quadrats, disposa d’un menjador-cuina, una habitació i un bany. Tota la casa és accessible amb cadira de rodes i està dotada amb controls d’accessos per l’obertura automàtica de portes i alarmes tècniques pels serveis d’electricitat, aigua, gas i calefacció, així com un sistema centralitzat que es pot controlar a través d’Internet.

Cleries ha destacat “la iniciativa i l’emprenedoria d’aquests joves” i ha lloat “el seu compromís amb la societat i, sobretot, amb les persones més vulnerables”. El conseller ha ressaltat que iniciatives com aquesta “suposen un important pas endavant en la construcció d’una societat més inclusiva i cohesionada”.
 
“Si volem que la societat avanci hem de fer que tots els ciutadans, siguin quines siguin les seves capacitats, puguin avançar al mateix pas i, aquest projecte és un exemple de què amb inventiva, innovació i feina ben feta, això és possible”, ha dit el conseller. A més, ha destacat que aquesta iniciativa demostra que la gent jove també està compromesa amb valors com la solidaritat, l’esforç, l’atenció vers els altres...
 
El conseller també ha afirmat que “la millora de l’autonomia personal és un dels cavalls de batalla del Departament de Benestar Social i Família i del Govern de la Generalitat”. En aquest sentit, Cleries ha destacat que Catalunya ha estat sempre “pionera” en la promoció de l’accessibilitat i l’eliminació de les barreres arquitectòniques i ha explicat que estan molt avançats els treballs del nou Avantprojecte de llei d’accessibilitat, “més actualitzat i adaptat als nous temps, que contempla no només l’eliminació de barreres arquitectòniques, sinó també de les barreres de comunicació, així com també d’aquelles situacions que generen una discriminació per a les persones amb discapacitats”.

Més informació de la casa domòtica

Arxivat a