L'equip de govern de Manlleu no fa net amb el pagament de les obres de la plaça

L’oposició en ple tomba una moció que pretenia cobrir els 412.000 euros que es van donar a l’empresa constructora.

Pere Pratdesaba
27 de setembre del 2012
La plaça Fra Bernadí, aquest dijous a la tarda.
La plaça Fra Bernadí, aquest dijous a la tarda. | Adrià Costa
La plaça Fra Bernadí, durant les obres. Foto: Adrià Costa

Els tres grups de l’oposició a l’Ajuntament de Manlleu (PSC, CiU i PxC) van tombar en el ple del passat dimarts la modificació del pressupost per valor de 433.564 euros, proposada per l’equip de govern (ERC i ICV), que havia de cobrir els 412.000 euros que van servir per fer el darrer pagament de les obres de la plaça Fra Bernadí. La proposta era que es traslladessin els diners d’altres partides del pressupost 2012, com els 300.000 euros que s’haurien hagut de destinar a la biblioteca.

CiU ja havia presentat un recurs de reposició contra aquesta decisió però l’equip de govern va fer ús del silenci administratiu, que és totalment legal, i va decidir trobar una nova alternativa que es va presentar al ple. La mesura, però, no s’havia intentat consensuar amb cap grup de l’oposició i no va obtenir cap suport.

“Els grups de l’oposició estaven d’acord amb el fons però no en les formes”, ha explicat a Osona.com Àlex Garrido, regidor d’ERC. “Es tractava d’un tema purament administratiu, però bé, haurem de continuar negociant”, afegeix.

L’espurna de la polèmica va sorgir el passat mes de març, quan Hormipresa, l’empresa encarregada de les obres i de l’explotació de la plaça, que havia subcontractat els treballs a Prhosa, va presentar concurs de creditors, quan els treballs estaven a la seva recta final. En aquell moment, Prhosa, que no tenia la seguretat de cobrar els diners dels treballs que faltaven, un total de 412.000 euros, va comunicar a l’Ajuntament que deixava les obres.

Arribats en aquest punt, la decisió de l’equip de govern va ser contundent. “No podíem permetre que la plaça no s’acabés”, va explicar en aquell moment Àlex Garrido. Per això, des de l’Ajuntament es va adjudicar un préstec sense interessos a Prhosa per aquest import, amb l’aval personal de cinc membres de l’equip de govern, a l’espera que es dictés sentència en el concurs de creditors i es poguessin recuperar els diners, després de la venda dels actius d’Hormipresa. D'aquesta manera, Prhosa va continuar a les obres i es va poder acabar la reforma en el termini previst. En aquests moments, Prhosa també està immersa en un concurs de creditors.

Nota de premsa del ple, de l'Ajuntament de Manlleu



----------------
Galeries de fotos de les obres de la plaça Fra Bernadí:

8 (octubre/novembre 2011)

Jornada de portes obertes (5 de juny 2011)

7 (juny/octubre 2011)

6 (març/maig 2011)

5 (febrer/març 2011)

4 (gener/febrer 2011)

3 (desembre 2010/gener 2011)

2 (octubre/novembre 2010)

1 (setembre/octubre 2010)

Recull de totes les notícies publicades del projecte, des de l'abril del 2007
 

Arxivat a