Tona, Prats i Sant Vicenç de Torelló «s'alliberen» de l'Estat espanyol

Continua el degoteig de municipis que es declaren territori català lliure. Aquest dijous serà el torn de Collsuspina i Santa Eugènia de Berga (vídeo del ple de Prats / Jordi Pey).

Pere Pratdesaba
27 de setembre del 2012
El ple de Prats, territori català lliure
El ple de Prats, territori català lliure | Jordi Pey

Vídeo de Jordi Pey, del ple de Prats

Continua a la comarca el degoteig de municipis que es declaren “territori català lliure”, tot i les amenaces d’alguns sectors ultres de l’Estat espanyol. Aquest dimecres ha estat el torn de Tona, Prats de Lluçanès i Sant Vicenç de Torelló, que en els seus respectius plens han aprovat la declaració municipal d’independència.

Les mocions aprovades en aquests tres municipis insten al Parlament sortit de les eleccions a prendre mesures per tal d’accelerar el procés d’independència de Catalunya i a organitzar un referèndum si s’escau. Els textos s’inspiren en les mocions aprovades a Sant Pere de Torelló Vic , tot i que amb alguns matisos, segons la població.

D’aquesta manera, ja són 10 municipis d’Osona que s’han afegit a la iniciativa engegada per Sant Pere de Torelló . La resta són Manlleu, Sant Julià de Vilatorta, Calldetenes, Vic , Seva i Tavèrnoles . Aquest dijous la llista encara s’incrementarà una mica més amb les adhesions de Santa Eugènia de Berga i Collsuspina.

A Tona, els dos grups del consistori, TF i CiU, van arribar a un acord i van presentar la moció de manera conjunta i, per tant, es va aprovar per unanimitat. A més, un cop acabat el ple, que va comptar amb una gran presència de públic, l’alcalde Josep Salom (CiU) va convidar els dos grups del consistori a penjar l’estelada al balcó de l’Ajuntament, fins que s’assoleixi la independència de Catalunya (foto, a la dreta)

A Prats, la moció també es va consensuar entre els dos partits del consistori (a instàncies d’una proposta inicial d’ERC, a la qual s’hi va afegir CiU) i es va aprovar per unanimitat. El ple també va donar llum verda a una altre moció d’ERC per penjar l’estelada a un lloc notori de la localitat. La iniciativa també es va aprovar per unanimitat tot i que encara no s’ha decidit el  punt on s’ubicarà.

Per últim, i en la mateixa línia, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló va aprovar per unanimitat una moció semblant. El text el van consensuar els tres grups del consistori: ERC-AM, CiU i PM.

Moció de Tona

Moció de Sant Vicenç de Torelló

Moció de Prats de Lluçanès

Crònica del ple de Prats (Isaac Peraire, regidor d’ERC)

 
El ple de Tona es va omplir de gom a gom. Foto: Ajuntament de Tona
Arxivat a