La Diputació assumeix tot el cost de les obres del pont de Sant Quirze

L’ens i l’Ajuntament signen un conveni per a l’eixamplament de la via.

Redacció Osona.com
27 de setembre del 2012
El pont de Sant Quirze.
El pont de Sant Quirze. | Josep Maria Costa
El pont de Sant Quirze. Foto: Josep Maria Costa

El vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet, i l'alcaldessa de Sant Quirze de Besora, Rosa Vestit, han signat aquest dimecres un conveni per a l'execució de les obres d'eixamplament del pont de la carretera BV-5227 sobre el riu Ter, per millorar la seguretat de vianants i vehicles.

Mitjançant aquest conveni, la Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat, es compromet a executar les obres del projecte d'eixamplament del pont, redactat per aquesta Àrea, i assumeix el 100% del cost de les obres, 1.524.209,37 €.
Les obres es podrien començar a principis d’any, tal com ja va publicar Osona.com . Els treballs duraran uns nou mesos.

Durant el període que duraran les obres, els vehicles s’hauran de desviar per Montesquiu i per un camí paral·lel a la via del tren. Els vianants, però, podran travessar el pont a peu.

El municipi de Sant Quirze del Besora s'ha anat desenvolupant urbanísticament al llarg de les dues ribes del riu Ter, i aquest pont, que forma part de la ctra. BV-5227, gestionada per la Diputació de Barcelona, i que té un volum important de vehicles, és l'única via que comunica les dues parts del municipi. També és significatiu el nombre de vianants i de ciclistes que hi passen. Amb les circumstàncies actuals, l'amplada de les voreres i de la calçada resulta del tot insuficient.

Amb l'actuació, s'ampliarà l'amplada de les voreres, que tindran 1,5 m, i i la de la calçada, que tindrà 6,6 m, per tal de permetre l'encreuament de dos vehicles en sentits contraris. La intervenció es farà mantenint  l'estètica del pont original i respectant el seu gran valor patrimonial i simbòlic per al municipi.