El PSC Manlleu fa un salt i demana un referèndum pel dret a decidir

Els socialistes presentaran dimarts una moció que s’allunya de la postura oficial del partit.

Pere Pratdesaba
24 de setembre del 2012
El PSC de Manlleu presentarà una moció al ple d’aquest dimarts, dia 25 de setembre, on demanarà que es modifiqui la Constitució espanyola per tal que els catalans puguin decidir “lliurement i de manera democràtica la seva adhesió o la seva secessió respecte de l’Estat espanyol”. Un cop aprovada la reforma, la proposta insta a convocar, “el més aviat possible”, un referèndum per consultar a la ciutadania quin vol que sigui el futur de Catalunya. En la part expositiva, també reconeix els greuges que ha patit Catalunya vers l’Estat espanyol.

La moció s’aparta de la línia oficial del PSC, que opta per la defensa del federalisme asimètric, el rebuig a la independència i el suport a un referèndum, sempre i quan s’hagi aprovat abans al Parlament. En aquest cas, però, es va més enllà i s’insta a accelerar i fins i tot liderar el procés per fer una consulta a la ciutadania. La proposta se situa en la llibertat d’actuació que el PSC ha deixat als municipis en aquest àmbit.

“La moció intenta recollir l’esperit de la gran manifestació de la Diada a Barcelona i actuar com a mesura de pressió”, explica Rafa Cuenca, regidor de l’Ajuntament de Manlleu, que és qui ha redactat la moció. Segons el mateix Cuenca, el document recull el pensament del que “hauria de ser el PSC”, vist des de Manlleu.

La moció es presentarà en caràcter d’urgència. Tot i això, sembla que no hi haurà cap problema perquè sigui acceptada.

A la sessió d’aquest dimarts també s’aprovarà una altra moció de tall independentista, que presentarà l’equip de govern (ERC i ICV), on es declararà la ciutat “territori català lliure”.

Moció que presentarà el PSC Manlleu (PDF)

Documents
Arxivat a