Jaume Ayats serà el nou director del Museu de la Música de Barcelona

Redacció Osona.com
21 de setembre del 2012
Jaume Ayats i Abeyà serà nomenat en els propers dies director del Museu de la Música de Barcelona, segons informa el Departament de Cultura de la Generalitat, en una nota de premsa. En el marc de L’Auditori, i en el procés de reorganització de les seves entitats, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han decidit que el musicòleg vigatà assumeixi la direcció d’aquest museu, i també del Centre Robert Gerhard per a la promoció i difusió del patrimoni musical català. Ayats ha estat guardonat aquest 2012 amb el Premi Nacional de Cultura Popular.
 
L’any 2011, Ayats (Vic, 1960), músic i professor d'etnomusicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va publicar “Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional”, un estudi amè i minuciós alhora sobre l’actual himne de Catalunya. Doctor en Història de l'Art, intèrpret de violí, rellevant investigador de la música oral d’arreu, ha estat present en el llarg i fecund desenvolupament dels 25 anys del Festival Tradicionàrius.

En els darrers anys ha publicat "Cantar a la fàbrica, cantar al coro. Els cors obrers a la conca mitjana del Ter" (Eumo, 2008) i "Explica’m una cançó" (Dalmau editors 2009).
Ha comissariat l’exposició "Veus de la Mediterrània" i és autor amb Joaquim Rabaseda del documental "Veus i sons de la Mediterrània". Dirigeix projectes de recerca dins del grup d’investigació “Les músiques en les societats contemporànies” (MUSC) de la UAB i col·labora en cursos de l’ESMUC. Canta amb La Nova Euterpe.

Currículum de Jaume Ayats