Roda de Ter tindrà una estelada permanent al balcó de la Casa de la Vila

La moció aprovada al ple la va presentar IPR, formació vinculada al PSC.

Redacció Osona.com
19 de setembre del 2012
L’Ajuntament de Roda penjarà de manera permanent una estelada al balcó de la Casa de la Vila fins que Catalunya sigui un nou estat. Així consta en la moció que es va aprovar en el ple d’aquest dimarts, dia 17 de setembre, que va presentar IPR, a l’oposició. L'estelada ja està penjada des de la Diada Nacional.

Inicialment, la moció instava a penjar l'estalada al costat de la senyera. L’equip de govern d’ERC, però, va recordar que l’Ajuntament de Roda de Ter no tenia tradició de deixar permanentment cap bandera al balcó però que, si finalment es canviava aquest criteri, “no tenia sentit” posar-hi l’estelada i la senyera. Per això, ERC va proposar canviar el redactat de la moció i deixar-hi només l’estelada, la qual cosa es va acceptar.

La moció va tirar  endavant per una ampla majoria. Hi van votar a favor tots els grups del consistori (IPR, ERC i CiU) menys el regidor de PxC, Sebastià Povedano.

IPR va presentar la moció fruit de la repercussió que va tenir la manifestació de la Diada a Barcelona. El portaveu de la formació, Albert Serra, va ser un dels dirigents que va assistir a la marxa de l’Onze de Setembre.

IPR és una formació vinculada al PSC, partit que de manera oficial defensa el federalisme dins la unitat d’Espanya.
Arxivat a