Les estelades als balcons segueixen reclamant un estat sobirà

A la plaça Major de Vic hi ha 82 banderes, la majoria insígnies independentistes (espectacular panoràmica de la plaça, a l’interior de la notícia).

Pere Pratdesaba
20 de setembre del 2012
La plaça Major de Vic, plena d'estelades.
La plaça Major de Vic, plena d'estelades. | Adrià Costa
La plaça Major de Vic, plena d'estelades. Foto: Adrià Costa

Clica aquí per veure la foto ampliada




Osona per la Independència, la secció territorial de l'ANC, va reactivar a principis d’agost la campanya #noladespengis, repartint estelades rígides i de lona. La iniciativa, que es va iniciar el passat abril, promou que els ciutadans de Catalunya pengin l’estelada al balcó i no la treguin fins que Catalunya sigui independent.

El gran èxit de la manifestació de Barcelona del passat Onze de Setembre, però, va fer saltar pels aires totes les previsions. Les estelades de l’ANC es van exhaurir i els carrers de tots els municipis de la comarca van aparèixer plens de banderes.

Ara, després de la Diada, la mateixa ANC d’Osona esperona els ciutadans a mantenir les estelades dels balcons fins que s’hagi assolit la llibertat nacional, tal com promou la campanya inicial. Pel que sembla a primera vista, la crida ha tingut ressò.

Un exemple, a la plaça Major de Vic, el centre neuràlgic de la comarca d’osona. Aquest matí hi hem comptat un total de 82 banderes, la majoria estelades. També hi ha algunes senyeres grans i alguna pancarta de suport.

Aneu al web d’Osona per la independència



La plaça Major de Vic, plena d'estelades. Foto: Adrià Costa

La plaça Major de Vic, plena d'estelades. Foto: Adrià Costa
Arxivat a