La Farga Lacambra crea un producte ferroviari de coure d'altes prestacions

L’empresa és present a la Fira Innotrans de Berlín.

Redacció Osona.com
19 de setembre del 2012
La Farga Lacambra (LFL), empresa de referència de tecnologia ferroviària, és present del 18 al 21 de setembre a la Fira Innotrans de Berlín presentant els seus nous productes de coure i els seus aliatges d'altes prestacions tecnològiques. Entre aquests destaca l’EVELEC, un material que a base de microaleaciones millora la resistència al desgast entre un 30 i un 50% en comparació al fil de contacte convencional.

Actualment els productes de LFL són presents a tot el món, en obres de línies d'alta velocitat a Europa, línies convencionals a la Xina, Magreb, Portugal, França, línies de metro a Equador, República Dominicana, Mèxic, Algèria i també línies de tramvia a Irlanda, Veneçuela, Noruega, Itàlia, entre moltes altres en curs.

Gràcies a la intensa col·laboració amb universitats i centres tecnològics avançats, LFL desenvolupa constantment productes d'altes prestacions, en coure i aliatges aplicables al sector ferroviari les quals aporten millores tecnològiques significatives al sector. Es destaquen com aliatges el coure magnesi, coure plata i coure estany.

El fabricant pertany al grup industrial La Farga Group que com a empresa metal·lúrgica de referència eintegra tot el procés productiu: fondre, colar, laminar i trefilar tota la gamma de productes ferroviaris, cobrint les necessitats del client i proporcionant la seguretat en el subministrament.

"El sector ferroviari és molt exigent en la qualitat i les prestacions dels productes que utilitza, però des de La Farga Group hem sabut innovar i posicionar el EVELEC com un material amb avançades prestacions tècniques i que presenta avantatges respecte els utilitzats habitualment. Es tracta d'una revolució en el sector i per això el presentem a Innotrans", explica Vicente Fisas Comella, president de La Farga Group.