La Festa del Porc i la Cervesa torna a la plaça i a pagès

La plaça Fra Bernadí de Manlleu es convertirà durant aquest cap de setmana en una gran masia, de la mà dels actors de Teatre Centre. El certamen presenta un munt d’activitats.

Redacció Osona.com
20 de setembre del 2012
Els masovers del «Mas Sentru», Josep Maria Anglada i Àlex Garrido han presentat una nova edició de la Festa del Porc i la Cervesa.
Els masovers del «Mas Sentru», Josep Maria Anglada i Àlex Garrido han presentat una nova edició de la Festa del Porc i la Cervesa. | Adrià Costa
Acompanyats dels masovers del «Mas Sentru», Josep Maria Anglada i Àlex Garrido van presentar una nova edició de la Festa del Porc i la Cervesa. Foto: Adrià Costa

Manlleu celebrarà aquest cap de setmana, del 21 al 23 de setembre, la Festa del Porc i la Cervesa. Enguany, el certamen torna a la plaça Fra Bernadí, després de la seva reforma, i amplia el seu recorregut pels carrers Sant Ferran i Sant Domènech, fins al passeig del Ter.

En aquesta edició també destaca la gran implicació de les entitats en les activitats de la programació, tal com explica Josep M. Anglada, regidor de Promoció Econòmica. Així, hi participaran el Teatre Centre, el col·lectiu Jove Manlleu, el Mercat Municipal o Sambucus, entre d’altres entitats.
 
La plaça Fra Bernadí acollirà les principals activitats i la majoria d’expositors gastronòmics així com els concerts i activitats organitzades pel comerç de Manlleu. Al carrer Sant Ferran i Sant Domènech s’hi ubicarà un mercat  de productes locals i de proximitat i productes artesans alimentaris (embotits, formatges, mel...). L’ampliació d’aquest mercat, que enguany comptarà amb més de 20 parades de diferents productes, farà de nexe entre la zona gastronòmica (Pl. Fra Bernadí) i les atraccions (Pg. del Ter).

A l’escenari cultural i del comerç, ubicat a les escales de la plaça, tindran lloc desfilades de moda (comerços MAB) i actuacions d’Off-Broadway. Al mateix escenari, els grups osonencs Thurdsay Band i Combos Manlleu (divendres a partir de les 21 h), i La Gallina Afònica i Bonobos (dissabte a partir de les 22.30h) s’encarregaran de donar a la fira el toc cultural i musical jove.

Una de les novetats d’aquesta edició és l’apropament o el retorn al món de pagès. La plaça es transformarà en una antiga masia, el Mas Sentru. Amb la col·laboració d’actors del Teatre Centre de Manlleu els visitants podran conèixer anècdotes, vivendes i experiències del món de la pagesia. Els actors acompanyaran el públic assistent i els faran fer un retorn al dia a dia d’una masia, concretament en el marc de la matança del porc, que en aquest cas serà el dissabte a la tarda i el diumenge el matí.

Els espais destinats a les activitats principals estaran ambientats en el món rural i de pagès (el menjador de la masia, l’era...) per fer més atractiva la visita a la fira.

A la fira, destaquen altres activitats:

- El Dia Cuina Manlleu. Donant continuïtat a l’acord iniciat l’any passat amb l’editorial Sapiens, enguany la revista Cuina organitzarà diferents activitats. La principal serà el concurs de receptes de cuina per blocaires gastronòmics, al que s’han presentat més de 50 persones. El dissabte al matí s’ha convocat una trobada de blocaires gastronòmics que visitaran el Mercat Municipal, acompanyats de Pep Nogué, que tot seguit els farà un taller de cuina. A la tarda visitaran la fira on se’ls farà entrega dels premis del concurs de receptes.

Dins les activitats organitzades per la revista Cuina hi trobem també el taller de cuina infantil, el tast i maridatge d’embotits i cava i la xerrada nutricionista “Falsos mites del porc i de la cervesa” a càrrec de Rosa M. Espinosa.

- Taller de cuina infantil a l’Aula del gust. Dissabte al matí, Núria May conduirà un taller de cuina per a nens, on aprendran com es fa una botifarra: picar la carn i embotir-la, fent-ne un tast final.

La matança del porc, un dels atractius de la festa. Foto: Adrià Costa

- La matança del porc i l’elaboració d’embotits de dissabte a la tarda i diumenge el matí, que com cada any realitza l’Associació de Comerciants del Mercat Municipal i que enguany convidarà a fer un viatge al món de la masia, de la mà d’actors del Teatre Centre. El gastrònom Pep Palau s’encarregarà de conduir-la el dissabte a la tarda.  
Presentacions i tastos guiats de cerveses. Selecció especial de El Manlleuet i cerveses fumades artesanes a càrrec de Cervesart.

- Maridatges. Cerveses artesanes internacionals i formatges artesans catalans, a càrrec de Joan Barniol, expert cerveser de Beertast, maridatge de cerveses artesanes Ausesken i xocolata de Xocoter i maridatge d’embotits i cava a càrrec d’Urbici Escudé.

- Tallers de cuina i tastos guiats. Es podrà descobrir com fer una crema de patata amb cervesa negra i morro de porc confitat amb Sambucus. També taller i tast de creps amb la Creperia La Moderna i tast guiat de botifarra amb castanyes de Viladrau a càrrec del Centre de Manipulació de la Castanya de Viladrau, entre d’altres.

Programa d'actes (PDF)

Més informació, al web oficial de la Festa del Porc i la Cervesa




-------------------------------
Galeries de fotos d'edicions anteriors
:

2011
- Activitats diverses
- Concerts

2010
- Activitats diverses
- Concert dels Ressaka Ska

2009
- Activitats diverses

2008
- Ludomòbil
- Activitats diverses I
- Activitats diverses II
- Concerts de Sidonie, Vallfolkska i Rauxa

2007
- Activitats diverses
- Matança del porc
- Concurs de Bulls i Botifarres
- Concerts de Provilegiados i Gossos

2006
- Activitats diverses
- Matança del porc

Documents
Arxivat a