Seva també es declara «territori català lliure» amb una moció més agosarada

El text aprovat a l’Ajuntament aquest dilluns insta a constituir un govern d'unitat.

Redacció Osona.com
18 de setembre del 2012
El ple de l’Ajuntament de Seva, en la sessió celebrada aquest dilluns al vespre, va aprovar per unanimitat una moció on declara el municipi “territori català lliure i sobirà”, en la mateixa línia que ja han fet  Sant Pere de Torelló, Calldetenes i Vic. La moció es va presentar de manera conjunta, per part de tots els grups municipals del consistori: UM, PM-IS i la CUP, a l’equip de govern; i CiU, a l’oposició.

La moció ha pres com a model la que es va aprovar a Arenys de Munt (en aquesta població va tenir el suport de la CUP, ERC i CIU), i que va una mica més enllà de les que han aprovat els altres municipis osonencs. Així, el text insta el Parlament de Catalunya a assumir a tots els efectes la completa sobirania nacional del territori del Principat de Catalunya i iniciar el procés per declarar i constituir l’estat català lliure i sobirà, democràtic i social.

També es declara Seva “territori català lliure i sobirà”, però en aquest cas, a dins de la part dispositiva (acords). Una altra de les diferències és que es declaren els veïns de la població “moralment lliures de lleialtat a la Corona borbònica i els seus símbols” i insta a constituir, “aquest mateix 2012”, un govern de transició nacional que porti el país cap a la independència. També s’acorda treballar per la unitat dels Països Catalans.
Documents