El Mercat de Música Viva supera els 110.000 visitants

Vic s'ha convertit durant quatre dies en el centre neuràlgic del sector, amb més de 800 professionals acreditats de països d’arreu del món. L’organització diu que s’han complert els objectius.

Redacció Osona.com
17 de setembre del 2012
Públic del concert de La Pegatina, aquest dissabte a la plaça Major.
Públic del concert de La Pegatina, aquest dissabte a la plaça Major. | Joan Parera
Concert de Txarango, aquest dissabte a la plaça Major. Foto: Adrià Costa
 
El Mercat de Música Viva de Vic ha tancat les portes amb un gran èxit de públic, superant les 110.000 persones de l’any passat, segons l’organització. El bon temps ha ajudat a assolir aquesta xifra, segons les mateixes fonts.

El punt on s’ha concentrat més gent ha tornat a ser la plaça Major, que compleix amb la funció de concert gratuït per a grans audiències que ajuden a consolidar artistes del panorama català. Aquest any ha tornat a oferir un cartell de luxe, amb Els Catarres i Txarango, concerts de celebració multitudinària com La Pegatina o Love of Lesbian, sense deixar mai de banda propostes menys conegudes com El Puchero del Hortelano i L.A.

El Sucre també ha consolidat les nits temàtiques. Aquest any la nit de dijous amb rock amb elements electrònics, divendres amb fusions urbanes i rumba, i aquest dissabte amb rap i hip-hop, han tingut molt bona acceptació.
 
Música per descobrir

“Les propostes escollides per la direcció artística continuen amb la línia iniciada l'any passat de primar el risc, diversificació i rigor artístic i singularitat”, diu Marc Lloret, director artístic del Mercat. Així, es prioritzen apostes de risc, per facilitar als programadors la descoberta de nous talents com ZA!, Reinaldo i Clara o Mates Mates i de propostes innovadores, com ho han estat enguany les  de Col·lectiu Brossa amb Falsa Alarma i el Réquiem de Raül Fernández (Refree) i Enric Montefusco (Standstill).

També es valoren aquelles propostes d'espectacles amb capacitat d'elaborar un univers temàtic i musical dotat de personalitat i amb caràcter propi. Alguns exemples en aquest Mercat han estat Coetus amb Eliseo Parra o Addictive TV.

Aquesta edició, els espectadors han tornat a tenir veus que aconsegueixen seduir el públic des del primer instant com són Mayte Martín, Lula Pena, Maïa Vidal i La Negra. I també hi ha hagut propostes, amb vocació d'arribar a un públic més ampli com són Antònia Font , Zenet, Lenacay i Prats.

Concert d'Antònia Font, aquest divendres a l'Atlàntida. Foto: Adrià Costa

Públic del concert de La Pegatina, aquest dissabte a la plaça Major. Foto: Joan Parera

El contratenor Jordi Domènech en un moment de l'actuació del Brossa Quartet de Corda. Foto: Joan Parera

Finalment, apuntar que es consoliden les propostes internacionals. Aquesta edició cal destacar les col·laboracions amb Minas Gerais a Brasil i el projecte de coproducció entre Jeon Ga Ak Hoe (Corea) i el Taller de Músics, amb el títol “Pansori meets Flamenco”. A més de les actuacions de l'orquestra internacional de Vetex, Lean Left, Rebecca Gates i el grup Erevan Tusk que la direcció artística del Mercat va descobrir al Festival MaMa de París amb qui el Mercat té un acord de col·laboració.

S'ha de destacar finalment la nova aposta del Mercat pel suport a la creació musical amb el premi Puig-Porret, enguany atorgat a Maria Coma i el seu projecte "Celesta".

Assolits els objectius d’eficiència
 
Marc Lloret considera que l'objectiu de cerca de l'eficiència que l'equip del Mercat s'havia fixat s'ha assolit. S'han doblat les reunions de venda i generació de negocis amb gairebé 800 micro-reunions als speed meetings. S'ha superat la xifra de 800 professionals (gairebé 200 periodistes) amb una creixent presència internacional, i – amb una aposta per punts de trobada més petits i assequibles, fugint del clàssic estand i afavorint la proximitat – i s'ha augmentat el nombre d'empreses que han apostat pel Mercat com a espai d'exhibició (49).

Més de 800 professionals de més de 650 entitats diferents s'han acreditat al Mercat de Música Viva de Vic, que es consolida com a espai de trobada i hub de negoci per al sector musical. Com cada any, Vic ha comptat amb la presència de professionals internacionals. Enguany provinents de països com Alemanya, Anglaterra, Argentina, Àustria, Bèlgica, Brasil, Canadà, Corea, Costa Rica, Dinamarca, França, Holanda, Itàlia, Japó, Perú, Portugal, Suècia, EUA i Xina. De l'Estat espanyol, les comunitats amb més professionals assistents han estat: Madrid, Euskadi, Andalusia i Galícia.

Programació oficial del MMVV

Programació OFF del MMVV

Llistat de grups i dies d'actuació

Programa de concerts de Músics al carrer

Localització dels escenaris

Article: 'Vic enllesteix la seva edició més internacional'

Aneu al web del Mercat de Música Viva de Vic

Noticies publicades del MMVV













Marc Lloret, director del Mercat, aquest dijous al pavelló comercial. Foto: Adrià Costa

-----------------

Galeries de fotos:PúlicPúblic del concert d

MMVV 2012

-Concert de la Barcelona Jazz Orquestra (diumenge 16)
- Concerts del dissabte 15
- Concerts del divendres 14
-Concerts del dijous 13 MMVV 2011
-Concerts del diumenge 18
- Concerts del dissabte 17
- Concerts del divendres 16
-Ambient al pavelló comercial
-Concerts del dijous 15
- Premis Puig Porret

MMVV 2010
- Concerts del diumenge 19
- Concerts del dissabte 18 (1)
- Concerts del dissabte 18 (2)
- Concerts del divendres 17
- Concerts del dijous 16
- Inauguració i entrega del premi Puig-Porret

MMVV 2009
- Concert de cloenda, amb La Vella Dixieland  
- Ambient i Fira del Disc
- Concerts al Pasternak
Concerts de dissabte 19 de setembre
- Visita del conseller Tresserras
- Concerts de divendres 18 de setembre
- Concerts del dijous 17 de setembre
- Sopar inaugural

MMVV 2008
- Ambient i concerts del diumenge
- Concerts de diumenge
- Ambient als carrers de Vic
- Concerts del dissabte
- Concerts del divendres
- Concerts del dijous

MMVV 2007
- Maria del Mar Bonet i Miguel Poveda

MMVV 2006
- Galeria del MMVV 2006

Mayte Martín, a l'Atlàntida de Vic, aquest dijous. Foto: Joan Parera

Public del concert de Love of Lesbian, aquest divendres a la plaça Major. Foto: Adrià Costa
Arxivat a