Els boleros de Mayte Martín posen les primeres notes al MMVV

Redacció Osona.com
14 de setembre del 2012
Mayte Martín, a l'Atlàntida de Vic, aquest dijous.
Mayte Martín, a l'Atlàntida de Vic, aquest dijous. | Joan Parera
Mayte Martín, a l'Atlàntida de Vic, aquest dijous. Foto: Joan Parera

Mayte Martín ha donat aquest dijous a l’Atlàntida el tret de sortida del Mercat de Música Viva de Vic, amb la presentació del seu nou disc “Cosa de dos”. El teatre Atlàntida s’ha omplert de gom a gom per escoltar el  repertori de la cantant, que va des de boleros antiquíssims fins a balades que s’han fet populars en els darrers anys. El seu nou treball és un esdeveniment musical creat des de l’emoció, capaç de remoure l’ànima dels espectadors amb una força inusitada.

La cantant ha estat acompanyada per una formació de luxe, elegant i rotunda: Nelsa Baró (piano), Olvido Lanza (violí), Guillermo Prats (contrabaix), Chico Fargas (tumbadora i bongó) i Viçens Soler (pailas i bongó).

La 24 edició del MMVV s’allargarà fins diumenge i compta amb gairebé 70 propostes musicals de 10 països diferents, pensades per donar resposta a les necessitats dels programadors i propiciar la compra-venda de música en directe, objectius fonamentals del certamen.

Que comenci la música !

A més del concert inaugural, aquest dijous s’han pogut veure altres actuacions com la de Coetus & Eliseo Parra, que ha presentat el seu segon disc “Entre Tierras”; Eténèsh Wassié & Mathieu Sourisseau, que actuava per primera vegada a l’Estat espanyol; La Negra, que ha donat a conèixer al MMVV el seu segon treball “la que nunca” o els canaris GAF que compten amb un dels millors directes de l’estat segons la revist Go Mag. A més, també ha estat el torn dels artistes de Minas Gerais de Brasil, Rafael Martini i Kristoff Silva, que han tocat gràcies a un dels acords internacionals amb els quals compta el MMVV.

El contratenor Jordi Domènech en un moment de l'actuació del Brossa Quartet de Corda. Foto: Joan Parera

La plaça Major, on hi ha ubicat l’escenari gran, torna a concentrar les actuacions més populars, amb un cartell de luxe. Aquest divendres, Els Catarres arrencaran a les 20:30 h. A continuació, L.A, i per tancar la vetllada, ja a les 23:15 h, els Love of Lesbian. El dissabte, nit de rumba, amb tres dels grups punters: Txarango, El Puchero del Hortelano i La Pegatina.

En general, el MMVV compta amb nombroses actuacions nacionals, entre les que destaquen la presentació del disc d’Antònia Font , "Vostè és aquí", o l’actuació dels bascos We are Standard i els catalans ZA!, Guillamino i Maria Rodés, entre molts altres, alguns dels quals ja van debutar aquest dijous. Ahir també ja es va poder veure, per exemple, l’espectacle “Pansori meets flamenco”, un show protagonitzat per un dels grups més emblemàtics de l’escena tradicional coreana, Jeon Ga Ak Hoe, que va actuar amb la guitarrista Marta Robles.

A més a més, els espectadors també poden gaudir de bandes de França (Erevan Tusk), Bèlgica (Orchestre International Du Vetex), Suècia (Phronesis), Estats Units (Rebecca Gates y Ted Leo), Etiopia (Eténèsh Wassie & Mathieu Sourisseau), Anglaterra (Addictive TV), Alemanya­­ (Mo’HOrizons) i Portugal (Lula Pena).

Marc Lloret, director del Mercat, aquest dijous al pavelló comercial. Foto: Adrià Costa

Tots aquests concerts, així com la gran quantitat de trobades professionals que s’hi organitzen, tenen com a objectiu donar resposta a les necessitats dels programadors i propiciar la compra-venda de música en directe.

Vic, com a mercat que és, vol ser un punt de trobada referent del sector musical, contribuir a dinamitzar la indústria musical del país i convertir-se en un punt de reflexió sobre la música. Per a aconseguir aquests objectius, la 24a edició del MMVV presenta algunes novetats al MVLab –apartat professional- com són els nous formats d’espai a la zona professional i l’ampliació dels speed meetings.

Programació oficial del MMVV

Programació OFF del MMVV

Llistat de grups i dies d'actuació

Programa de concerts de Músics al carrer

Localització dels escenaris

Article: 'Vic enllesteix la seva edició més internacional'

Aneu al web del Mercat de Música Viva de Vic

Noticies publicades del MMVV


-----------------

Galeries de fotos:

MMVV 2012

- Concerts del dijous 13 MMVV 2011
-Concerts del diumenge 18
- Concerts del dissabte 17
- Concerts del divendres 16
-Ambient al pavelló comercial
-Concerts del dijous 15
- Premis Puig Porret

MMVV 2010
- Concerts del diumenge 19
- Concerts del dissabte 18 (1)
- Concerts del dissabte 18 (2)
- Concerts del divendres 17
- Concerts del dijous 16
- Inauguració i entrega del premi Puig-Porret

MMVV 2009
- Concert de cloenda, amb La Vella Dixieland  
- Ambient i Fira del Disc
- Concerts al Pasternak
Concerts de dissabte 19 de setembre
- Visita del conseller Tresserras
- Concerts de divendres 18 de setembre
- Concerts del dijous 17 de setembre
- Sopar inaugural

MMVV 2008
- Ambient i concerts del diumenge
- Concerts de diumenge
- Ambient als carrers de Vic
- Concerts del dissabte
- Concerts del divendres
- Concerts del dijous

MMVV 2007
- Maria del Mar Bonet i Miguel Poveda

MMVV 2006
- Galeria del MMVV 2006


Presentació de la 24a edició del Mercat de Música Viva, el passat mes de juny a l'Atlàntida de Vic. Foto: Adrià Costa
Arxivat a