L'AMI veu «irreversible el procés d'independència si hi ha unitat»

Vila d'Abadal crida als municipis socialistes i a les grans ciutats com Lleida i Tarragona perquè s'hi adhereixin.

Redacció Osona.com
13 de setembre del 2012
576_1347470885vilamarial
576_1347470885vilamarial | Q.S./N.D.


Una eufòria controlada, però eufòria. Així ha valorat aquesta tarda la direcció de l'Associació de Municipis  per la Independència (AMI) la manifestació de la Diada, després d'una reunió a la seu nacional d'Òmnium Cultural a Barcelona.

El president de l'AMI i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, no ha amagat la seva satisfacció pel resultat de la manifestació i ha demanat aprofitar l'embranzida generada per enfortir l'entitat i treballar per la independència a través de la unitat del catalanisme. En aquest sentit, s'ha mostrat confiat que el procés d'independència pot ser "irreversible" si es treballa coordinadament i amb unitat des dels municipis, la societat civil que s'articula a través de l'ANC i el Govern i les institucions.

Utilitzant els mateixos tres adjectius que ha fet servir per descriure la manifestació de la Diada -"pacífica, democràtica i unitària"- Vila d'Abadal ha demanat calma en el procés de secessió: "No cal córrer per fer el referèndum, perquè el referèndum no es pot perdre", ha alertat l'alcalde de Vic, que ha mostrat la seva complicitat amb el rumb que ha expressat aquest matí el president la Generalitat. Així, ha demanat treballar democràticament -tenir una gran majoria-, fer ús de la democràcia -referèndum- i sobretot, la unitat del catalanisme.

Pel que fa a la unitat i la majoria que busca consolidar l'AMI, Vila d'Abadal creu que l'èxit de la manifestació ha d'esperonar els municipis que encara no s'hi han adherit, especialment les grans ciutats com Lleida o Tarragona, tenint present que cal treballar la capital, Barcelona, com un objectiu estratègic. Així mateix, també ha anunciat una ofensiva per intentar convèncer els ajuntaments socialistes, reticents a l'AMI, que perdin la por al dret a decidir.