L'alcalde de Tona pronuncia un emotiu discurs patriòtic a la Diada Nacional

Salom reivindica la independència del poble català i insta els veïns a participar a la manifestació de Barcelona.

Redacció Osona.com
12 de setembre del 2012
Josep Salom pronuncia el discurs de la Diada Nacional. Al darrera, els actors que van interpretar el Pacte dels Vigatans.
Josep Salom pronuncia el discurs de la Diada Nacional. Al darrera, els actors que van interpretar el Pacte dels Vigatans. | Osona.com
Josep Salom pronuncia el discurs de la Diada Nacional. Al darrera, els actors que van interpretar el Pacte dels Vigatans. Foto: Osona.com

Seguint la tònica general, la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Tona van tenir una destacada participació. Desenes de ciutadans van assistir aquest dimarts al matí als actes que van tenir lloc a la plaça Major. Després, a primera hora de la tarda, nou autocars van sortir de l’esplanada de la Canal per participar a la manifestació de Barcelona, que va comptar amb una destacada presència tonenca.

Els actes institucionals es van iniciar a primera hora, amb la coca per a la mainada i els inflables. Tot seguit, a quarts de 12, es va hissar la senyera en un acte solemne i amb tres agents de la Policia Local vestits de gala, i la roseraire d’enguany, Mireia Tordera, va llegir el manifest. Després, el grup teatrel Tona’78 Talia va escenificar el Pacte dels Vigatans.

Tot seguit, l’alcalde Josep Salom va dirigir un emocionat discurs patriòtic, en la mateixa línia que una carta que ja havia enviat a tots els domicilis  (i que no va acabar d'agradar a tothom, com ell mateix va reconèixer). Salom va argumentar que la única via que queda per solucionar els problemes econòmics, socials i culturals és la independència i va instar els veïns a participar en la manifestació de la tarda a Barcelona.

En finalitzar el parlament, tots els assistents van poder beure una copa de cava. El tradicional brindis va cloure els actes de la Diada a Tona.
Arxivat a