Torelló... bon cop de falç!

Els actes de la Diada Nacional, més reivindicatius que mai, compten amb una bona participació.

Redacció Osona.com
12 de setembre del 2012
576_1347447128_41_11setembre_Diada_Nacional_Torello_2012
576_1347447128_41_11setembre_Diada_Nacional_Torello_2012 | Josep Maria Costa
Una àvia mostra una falç a Torelló. Foto: Josep Maria Costa

Seguint la tònica general, els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Torelló van tenir una destacada participació. Desenes de ciutadans van assistir a la cercavila reivindicativa i van fer cap al monument a Rafael Casanova, on va tenir lloc l’acte institucional. Poc més tard, 14 autocars van sortir de l’aparcament del Mercat Municipal per participar a la manifestació de Barcelona, que va comptar amb una destacada presència torellonenca.

Després d’un esmorzar popular a la plaça de la Vila, va sortir una cercavila reivindicativa, amb els gegants i grallers, fins al monument a Rafael Casanova on, a dos quarts de 12, va començar l’acte institucional. La coral Cervià va interpretar dues peces, “Rossinyol” i “Muntanyes del Canigó”, just abans que l’Ajuntament, els partits polítics i les entitats fessin les seves ofrenes florals davant el monument.

El torn de parlaments el va obrir Joel Clusells, en nom de l’Assemblea Nacional Catalana-Vall del Ges per la Independència i, en acabar, el jugador d’hoquei Quim Casalí, campió del món amb la selecció de Catalunya, al mundial B de Macau l’any 2004, va fer un abrandat parlament en el qual va lligar l’esport i el sentiment nacional.

Després de la intervenció de l’alcalde, Santi Vivet –que va assegurar que Catalunya “ha iniciat un camí d’afirmació nacional que sembla que no tindrà retorn”-, l’acte va finalitzar amb la interpretació del Cant de la Senyera, per part de la coral Cervià, i el cant de l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors.
Arxivat a