El Circuit d'Osona corona el primer campió de la Promovelocitat

La cursa ha estat carregada d'emocions.

Redacció Osona.com
10 de setembre del 2012
576_1347286153_019_promovelocitat_circuit_d_Osona_setembre_2012
576_1347286153_019_promovelocitat_circuit_d_Osona_setembre_2012 | Escuderia Osona
Foto: Escuderia Osona

El Circuit d’Osona ha acollit aquest diumenge, dia 9 de setembre, la sisena i penúltima prova de la Copa Catalana de Promovelocitat. Hi han corregut un total de 46 pilots, sis d’ells de l’Escuderia Osona. Tot ells han signat una gran actuació.

Matinal amb un sol esplèndid i amb una bona afluència de públic. Hi ha hagut vuit curses, dues mànigues per a cada categoria: Iniciació RACC, Promo RACC 50 i Promo RACC 70 (la Promo RACC 50 es divideix en grup 1 i grup 2).

PROMO RACC 50

En aquesta categoria, amb un total de 20 pilots, hi ha hagut una gran igualtat en els tres primers llocs de la general, que s’han anat alternant Andreas Adolfo, Sergio Garcia i Íker Garcia, separats per molt poc temps i a molta distància dels altres corredors. La victòria final se l’ha emportat Adolfo, amb un primer i un tercer lloc a les dues mànigues. En segon lloc, Sergio Garcia, que ha guanyat la primera cursa i a la segona ha quedat tercer; i en tercer, Íker Garcia, amb dos segons llocs.

Amb aquest resultats, Andreas Adolfo, del Mc Sant Celoni, s’ha proclamat matemàticament vencedor de la Copa Catalana, a manca encara d’una prova. Íker Garcia també ha consolidat el seu segon lloc a la general, ja que el seu més immediat seguidor, Xavier Artigas, només ha fet sisè.

PROMO RACC 70

Moltes emocions a la categoria de Promo RACC 70, amb 19 pilots. La cursa ha vingut marcada pels problemes que han tingut els dos grans aspirants al títol, Àlex Toledo i Ferran Hernández, de l’Escuderia Osona.

A la primera cursa, no hi ha hagut massa sorpreses: Hernández s’ha imposat amb claredat i a sis segons han arribat Charlie Andrew i Àlex Toledo respectivament. La segona cursa, però, ha començat malament per a Toledo, que a les primeres voltes ha caigut i ha hagut de remuntar, acabant en 15a posició. Més mala sort ha tingut encara Hernández que, a l’última volta i quan anava totalment destacat en primera posició, se li ha parat la moto per un problema electrònic. La mànega i la cursa se l’ha emportat Andrew, que anava al seu darrera.

El final per a Hernández ha estat dramàtic, més si tenim en compte que si hagués guanyat hauria sortit de Vic com a líder del campionat, amb moltes possibilitats d’emportar-se’l. Ara, ha caigut fins a la quarta posició i tot queda obert. Tot es decidirà a la darrera cursa, el 14 d’octubre a Mora d’Ebre, on hi haurà quatre pilots amb opcions: Toledo, que continua líder; Andrew, segon; Ivan Vázquez, que s’ha col·lat a la tercera posició de la Copa després d’un treballat sisè lloc al Circuit d’Osona; i Hernández.

A part de la lluita pel campionat, no podem oblidar la gran actuació que han signat la resta de pilots de l’Escuderia Osona. Destaca el segon lloc final de Sergi Dura, la seva millor actuació en una cursa de Promovelocitat, amb una cinquena i segona posició a les dues curses. Apuntar que a la darrera ha creuat la meta enganxat amb Andrew i li ha anat d'un pèl per aconseguir la victòria.

Una altra gran resultat és el de Gino Navarro, que s’ha situat al segon grup capdavanter de la prova. El pilot de l’Escuderia Osona ha aconseguit el quart lloc, amb un quart i un sisè lloc a les mànegues.

Guillem Eril, amb un setè lloc a la classificació final, també ha aconseguit un esplèndid resultat. Ha fet la vuitena posició a les dues curses. Íker Vera i Marc Berengué, amb un 10è i un 13è lloc han ocupat posicions de la meitat de la graella.

INICIACIÓ RACC

La cursa d’Iniciació RACC ha comptat amb la participació de set pilots. Adonais Villa i Daniel Mogeda, actual líder del campionat, s’han repartit les victòries.

Més informació i classificacions, des del web de l'Escuderia Osona

Arxivat a