La UE Vic «eleva la moral» d'un equip africà de futbol de Santo Tomé

El club osonenc lliura equipament esportiu als jugadors de l’Uba Budo.

Redacció Osona.com
05 de setembre del 2012
Els jugadors, amb Guillem Soldevila, amb l'equipament de la UE Vic.
Els jugadors, amb Guillem Soldevila, amb l'equipament de la UE Vic. | UE Vic
Els jugadors, amb Guillem Soldevila, amb l'equipament de la UE Vic. Foto: UE Vic

L’ajuda de la Unió Esportiva Vic ha fet “elevar la moral” dels jugadors de l’equip de futbol de l’Uba Budo, al petit districte de Cantagalo de Santo Tomé i Principe, segons informa el Téla Nón , un diari digital local. Una delegació del club osonenc, formada per Guillem Soldevila i Xavier Muñoz, s’ha desplaçat al petit país africà del golf de Guinea  per fer el lliurament d’equipament esportiu a l’equip de l’Uba Budo.

L’acte es va embolcallar amb una festa esportiva, animada i organitzada per la comunitat, que va tenir com a punt central la celebració d’un partit amistós entre els equips dels districte.

“El nou equipament ajudarà el club a reintegrar-se a la competició oficial de la lliga santomense i a reactivar les activitats de l’equip juvenil i femení”, explica Xavier Muñoz.

----------------------------
COMUNICAT DE PREMSA
UE VIC


Vic-Barcelona 5 de setembre de 2012

L'Equip de Futbol del UBA-BUDO jugarà amb la samarreta de la U.E. VIC a La 2a divisió de la lliga de Sao Tomé i Príncipe a l'Âfrica.

Gràcies a la col·laboració de U.E VIC amb l'Associació Caué-Amics de Sao Tomé i Príncipe, el 1r equip i l'equip infantil de UBA BUDO podran jugar la lliga amb la samarreta del VIC.

Uba-Budo és una petita plantació "Roça" de menys de 600 habitants de l'interior de l'illa de Sao Tomé, el país més petit de l'Africa situat a l'arxipèlag del golf de Guinea. Excolònia portuguesa, va tenir el seus anys més importants a principis de segle com a primer productor de cacau de tota Àfrica.

L'Uba-Budo, L'any passat varen perdre la categoria per no tenir equipament i el Xavier Muñoz, president de l'Associació, es va posar en contacte amb Guillem Soldevila de Vic per tal d'aconseguir l'equipació. Des de U.E Vic no van dubtar ni un moment en buscar i peparar les samarretes i el passat dissabte 25 d'agost es va fer l'entrega oficial amb un partit amistós i una gran festa de recepció al poble. Tot un esdeveniment que es va poder preparar amb l'ajuda de la Teresinha Lisboa que des de la capital del País va coordinar i preparar l'esdeveniment.

Alineació del Futebol Clube Uba-Budo
CANDÍ (porter), NANDO, SUDIU, BANÚ, CHINGA I, CHINGA II, ANTÓNIO, SELEI, ZILÊ, CHUN, TARTARUGA, DU, BADÚ, MINGO, MANUEL, HAGEDI, MURIZINHO, DANÍ, MARLON, NELSON, SODIAS, JOI, JACKILSON, QUIKI, ADIL, DELENI, CHIQUINHO, NELI, JANÚ, BAQUE

PS: Uba-Budo, significa “tancat de pedra” en el crioll forro (llengua majoritària a l’illa de São Tomé).  És el topònim d’una de les plantacions de cacau (“roças”) que fou de les més importants d’aquella illa durant el període colonial. El club de futbol està radicat a l’antic “terreiro” de la roça, a l’'interior de l'’illa, desenvolupat per la comunitat de moradors. Podeu tenir una vista a Google Maps del lloc a:https://maps.google.es/maps?t=h&hl=es&ie=UTF8&ll=0.262022,6.70228&spn=0.005214,0.009602&z=17

Els jugadors de l'Uba Budo, amb l'equipament esportiu lliurat per la UE Vic. A l'esquerra, amb la samarreta verda, Guillem Soldevila. Foto: Téla Nón
Arxivat a